Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ!! Εφαρμόστηκε στην Κύπρο το πρόγραμμά τους για φορολόγηση καταθέσεων

Η μόνη διαφωνία τους είναι ότι στην Κύπρο έγινε εκτάκτως για μια φορά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ισχύει κάθε χρόνο!

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις περσινές δηλώσεις Γλέζου ότι θα κατασχεθούν οι καταθέσεις πάνω από 20.000 (το οποίο μετά μερικές μέρες άλλαξε σε "όποιοι παίρνουν πάνω από 20.000 ευρώ θα δίνουν 100 ευρώ το μήνα...") ή του Στρατούλη ότι θα πάρουν μέρος των μεγάλων καταθέσεων για την ανάπτυξη... αλλά αναφερόμαστε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Τσίπρας:


ΣΥΡΙΖΑ: Φόρος μεγάλης περιουσίας και στις καταθέσεις5 Μαρτίου 2013


Και τις καταθέσεις των φορολογούμενων με μεγάλη περιουσία θα αγγίξει ο φόρος πλούτου που περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα για τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση ενός φόρου μεγάλης περιουσίας βάσει της συνολικής αξίας του πλούτου κάθε φορολογούμενου. Αυτό στην πράξη, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, σημαίνει ότι θα αθροίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου όπως η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

Θα θεσπιστεί ένα υψηλό αφορολόγητο όριο (π.χ. 300.000 ευρώ ατομικό όριο) και στην υπερβάλλουσα αξία θα επιβάλλεται φόρος με προοδευτικά αυξανόμενους συντελεστές.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από ένα όριο θα πληρώνουν φόρο για αυτές, πέρα του φόρου που επιβάλλεται στο εισόδημα από τις καταθέσεις δηλαδή στους τόκους.

Όχημα για την επιβολή του φόρου μεγάλης περιουσίας θα είναι το περιουσιολόγιο που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο οποίο οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πρόγραμμα σημειώνεται επί λέξει ότι «με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, (βάσει του περιουσιολογίου), θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί)».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου