Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι απαιτήσεις μιας... καθηγήτριας

burΜια καθηγήτρια γυμνασίου έρχεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις για το σχέδιο του μαθήματός της.

Η δασκάλα απο ενα γυμνάσιο του Λάμπερτον στο Τέξας, είπε στους μαθητές της, αναφερόμενη στις επιθέσεις των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, να τους αποκαλούν ως «μαχητές της ελευθερίας.»
Οι γονείς είναι επίσης θυμωμένοι, διότι το γυμνάσιο Λάμπερτον, προώθησε την δασκάλα παγκόσμιας γεωγραφίας να λέει στους σπουδαστές της να σταματήσουν να αποκαλούν το ολοκαύτωμα γενοκτονία. Η δασκάλα καθοδήγησε
τους εφήβους να αποκαλούν το ολοκαύτωμα «φυλετική κάθαρση.» Η δασκάλα του γυμνασίου του Lumberton συγκέντρωσε επίσης τις αντιδράσεις, ζητώντας από τους σπουδαστές της να ντύνονται με ισλαμική ενδυμασία κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος.
Ενας γονέας υποστηρίζει ότι οι σπουδαστές ήταν υποχρεωμένοι να μην χρησιμοποιούν πλέον τον όρο "τρομοκρατία" ή βομβιστής αυτοκτονίας. Η μητέρα αναστατωμένη δήλωσε επίσης ότι ένας μαχητής της ελευθερίας δίνει τη ζωή του για έναν ιερό πόλεμο πριν πάει στον ουρανό.
"Ωθούν αυτά τα παιδιά στο Ισλάμ, ενω η κόρη μου είναι αμερικανή χριστιανή. Το μεγαλύτερο πράγμα δεν ήταν η μπούρκα. Αυτό ήταν το κλειδί για το άνοιγμα των υπολοίπων.
Ενας φοιτητής μόνο εξέφρασε συμπάθεια για τη δασκάλα της γεωγραφίας. Οπου πιστεύει ότι η δασκάλα δεν ήθελε να τα διδάξει αυτά, και ότι έπρεπε επειδή ήταν στο πρόγραμμα σπουδών.

Ποια είναι η γνώμη σας για το γυμνάσιο του Τέξας που αποκαλέι τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου ως μαχητές της ελευθερίας, και ότι το Ολοκαύτωμα ήταν εθνοκάθαρση; (atheatignosi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου