Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Επιστροφές Φ.Π.Α. : Η λίστα του… Θεοχάρη Πλήρης ακτινογραφία όσων έχουν λαμβάνειν από το Δημόσιο


Επιστροφές Φ.Π.Α. : Η λίστα του… Θεοχάρη

Το… γόρδιο δεσμό της αποπληρωμής των επιστροφών Φ.Π.Α. και των υπολοίπων φόρων από το Δημόσιο σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα επιχειρεί να λύσει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί – σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κράτους – η ροή του χρήματος στην αγορά.
Ο Χάρης Θεοχάρης σπεύδει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο συγκεκριμένο θέμα και για ένα ακόμη λόγο :
Στον όγδοο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας εκτιμούν πως – για να μπορέσουν να προωθήσουν τις αλλαγές για την αμεσότερη απόδοση του φόρου προστιθέμενης αξίας προς το Δημόσιο – θα πρέπει το κράτος να δώσει πρώτο το… καλό παράδειγμα, εμφανιζόμενο συνεπές στις – ούτως ή άλλως καθυστερημένες – υποχρεώσεις του.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Θεοχάρης έχει ήδη δώσει εντολή στις εφορίες όλης της χώρας να
εντοπίσουν και να καταγράψουν τόσο τους δικαιούχους, όσο και το τι έχουν λαμβάνειν. Πιο συγκεκριμένα,
η λίστα… Θεοχάρη θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τη φορολογική ταυτότητα όσων περιμένουν επιστροφή – ονοματεπώνυμο, έδρα επιχείρησης και αριθμό φορολογικού μητρώου - , καθώς και πλήρη ανάλυση των ποσών, που πρέπει να του επιστραφούν (όπως από ποιες συναλλαγές προέκυψαν).
Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται ότι η ελληνική πλευρά θα μπορέσει να πείσει ευκολότερα τους δανειστές μας για την εκταμίευση των κονδυλίων, που προορίζονται για τις επιστροφές φόρων.    
Τα συγκεκριμένα δεδομένα θα βοηθήσουν το υπουργείο Οικονομικών και στο… διαχωρισμό εκείνων που δεν υποβάλλουν δήλωση Φ.Π.Α. σε μόνιμη βάση – ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι τη δυνατότητα να πληρώσουν -, και αυτών, που πραγματικά αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  
Με βάση αυτή τη διάκριση, θα προχωρήσουν και οι αλλαγές στην καταβολή του φόρου προστιθέμενης αξίας, που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου