Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τσέκου για Ζαχόπουλο: Δεν είχε κάνει σκάνδαλα, τον εκβίαζα γιατι δεν με διόρισε - Τρισάθλιος ο Θέμος Αναστασιάδης


 
Η αδιαφορία του Χρήστου Ζαχόπουλου για την επαγγελματική της αποκατάσταση αλλά και «οι ψίθυροι για μια άλλη ερωτική του σχέση με μία συμβασιούχο» ήταν η αιτία που ώθησαν την Εύη Τσέκου να καταγράψει μια ερωτική τους συνεύρεση και να...
τον «ενοχλήσει» με το υλικό, όπως υποστήριξε σήμερα απολογούμενη στο Τριμελές Εφετείο για την υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού τον Δεκέμβριο του 2007.

Η Τσέκου, συμβασιούχος υπάλληλος στο ΥΠΠΟ την επίμαχη περίοδο, δήλωσε μετανιωμένη για όσα έκανε και χαρακτήρισε απερισκεψία της την βιντεοσκόπηση της ερωτικής συνάντησής της με τον τότε προϊστάμενο και επί δύο χρόνια εραστή της, ωστόσο, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, αυτό που οδήγησε τον Ζαχόπουλο στην απόπειρα αυτοκτονίας ήταν η συμπεριφορά του συγκατηγορουμένου της στην υπόθεση, εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.

Στην υπόθεση πλην της Τσέκου και του εκδότη είναι κατηγορούμενος και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος. Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ενώ η γυναίκα αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορία για απόπειρα εκβίασης.

Απολογούμενη η Τσέκου αναφέρθηκε στην υπόσχεση που της είχε δώσει ο Ζαχόπουλος ότι θα φροντίσει να προσληφθεί ως μόνιμη υπάλληλος «ο κόσμος να χαλάσει» στο υπουργείο Πολιτισμού. 
Έτσι, όπως είπε στο δικαστήριο, όταν είδε ότι δεν είχε επιλεγεί αν και είχε τα προσόντα, σε «διαβλητό» διαγωνισμό για την πρόσληψη 148 υπαλλήλων «τρελάθηκε» και αποφάσισε να πλήξει το «προφίλ του καλού οικογενειάρχη» που είχε ο Γραμματέας.

Κατά την κατηγορουμένη «ο Χρ. Ζαχόπουλος είχε υπερεξουσίες. Στην ουσία ήταν υπουργός πάνω από τον υπουργό. Αυτό λεγόταν και αυτό ίσχυε. Είχε κάλυψη από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Για αυτό άλλαζαν οι υπουργοί αλλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έμενε, αισθανόταν πως ήταν στο απυρόβλητο. Όσο παρέμενε στο υπουργείο συνεχιζόταν η έπαρσή του».

Όπως υποστήριξε η Τσέκου το επίμαχο υλικό, που κατέγραψε με αυτοσχέδιο τρόπο, από την τελευταία ερωτική της συνεύρεση με τον Χρ. Ζαχόπουλο ήταν μια κίνηση για να τον φέρει σε δύσκολη θέση καθώς «παρουσίαζε το προφίλ του ευυπόληπτου οικογενειάρχη». 


Σήμερα πλέον η κατηγορουμένη δήλωσε στους δικαστές ότι δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την απερίσκεπτη ενέργειά της. «Δεν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου. Το έχω μετανιώσει… Δεν έχει λογική… Το έκανα γιατί είχα τρελαθεί με όλα αυτά και ήθελα να κάνω κάτι να τον ενοχλήσω… Μέχρι τότε αισθανόταν άτρωτος… Δεν είχε πληγεί σε κάτι… Ήθελα να έχω ένα αποδεικτικό στοιχείο…». Η Τσέκου είπε επίσης απολογούμενη ότι στην φόρτιση της συνέβαλλαν και οι ψίθυροι στο υπουργείο για «μία άλλη ερωτική σχέση του Χρ. Ζαχόπουλου με επίσης συμβασιούχο από τη Θεσσαλονίκη». Όπως είπε η Εύη Τσέκου όλα έδειχναν τότε πως «μοίραζε υποσχέσεις αλλού» και ότι είχε φτάσει ήδη το τέλος στη σχέση τους.

Για τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη η Τσέκου υποστήριξε πως σίγουρα ήταν «ο κομιστής» του επίμαχου υλικού στο Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανού. Η κατηγορουμένη χαρακτήρισε «εγκληματικό» τον ρόλο του εκδότη στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Η Εύη Τσέκου είπε στο δικαστήριο για τον συγκατηγορούμενο της: «Μας κατέστρεψε όλους η δημοσιογραφική αθλιότητα του Θέμου Αναστασιάδη. Σήμερα διώκεται από το ΣΔΟΕ. Κανείς δεν του έδωσε το δικαίωμα να διακινήσει αυτό το υλικό, να στείλει εμένα στη φυλακή και τον άλλο να αυτοκτονήσει. 


Ο ρόλος του «κομιστή» ήταν εγκληματικός και καταλυτικός». Όπως ανέφερε η κατηγορουμένη: «Ο Χρ. Ζαχόπουλος ντροπιάστηκε γιατί αισθάνθηκε ότι ντρόπιασε τον πρωθυπουργό. Μπορεί να φοβόταν ότι θα μαθαίνονταν και άλλα πράγματα για τη θητεία του».

Η Εύη Τσέκου αφού τόνισε ότι η επίσκεψη της ,τότε, σε ΜΜΕ ήταν μόνο για να καταγγείλει τον «στημένο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ» αναφέρθηκε «στις προσπάθειες του Θέμου Αναστασιάδη να την παγιδεύσει», όταν πήγε με τον συγκατηγορούμενο της εργατολόγο Χρ. Νικολουτσόπουλο στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» προκειμένου να πάρει στα χέρια του το dvd: «Προφανώς ξετρελάθηκαν με την ιστορία που τα είχε όλα», είπε η Εύη Τσέκου και συμπλήρωσε ότι ο εκδότης την καθησύχαζε. «Εμάς, Εύη, μπορείς να μας εμπιστευτείς… Δεν είμαστε σαν το Μάκη που αν είχε κάτι τέτοιο, θα το έβγαζε. Εμείς είμαστε άλλο μαγαζί. Και έκανα το μοιραίο λάθος και πήγα στο καταραμένο στούντιο… Αισθανόμουν άβολα. Ενστικτωδώς κάτι δεν μ’ άρεσε. Και ο Θέμος Αναστασιάδης μου έλεγε συνέχεια να μην ανησυχώ. Δεν ήξερα ότι έγινε αναπαραγωγή του υλικού».

Για τον επίμαχο διαγωνισμό που ήθελε να καταγγείλει η Τσέκου είπε στο δικαστήριο ότι«ήταν ένας διαγωνισμός στην ουσία φτιαγμένος, τυπωμένος και γραμμένος στα μέτρα των ανθρώπων που ήταν ήδη στο υπουργείο… Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα» ενώ τόνισε πως η ίδια είχε μείνει εκτός ενώ τις πρώτες θέσεις είχαν κερδίσει πρόσωπα συγγενικά ή κοντινά πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την απολογία του εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου.




ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου