Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παράδειγμα προς μίμηση αυτό που έγινε σήμερα στην Κύπρο

Αυτό που έγινε σήμερα στην Κύπρο είναι αξιομνημόνευτο και πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωποι που μέσα σε μια νύχτα έχασαν πολλά χρήματα αλλά και άλλοι που αδυνατούν να πάρουν πάνω από 300 ευρώ, πήγαν στις τράπεζες και περίμεναν υπομονετικά σε ουρές να κάνουν αναλήψεις.
Ούτε πανικός, ούτε κραχ, ούτε ξύλο κι επεισόδια. Απλά και μόνο ηρεμία, αξιοπρέπεια, σοβαρότητα. Ακόμη και άνοιγμα λογαριασμών στις κυπριακές τράπεζες έγινε προκειμένου, όπως έλεγαν μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, προκειμένου να μην πέσουν σε ξένα χέρια οι τράπεζες.
Αυτό που έγινε σήμερα αποθεώθηκε και από όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης που ίσως περίμεναν ότι θα δουν μια Κύπρο διαλυμένη, και βουτηγμένη στη λάσπη. Πατημένη από τη μπότα των Γερμανών και των υποτακτικών τους σαν τον Ντάισελμπλουμ ή όλους εκείνους που αντιμετώπισαν όλους τους
Κύπριους σαν γκάγκστερ, όπως είπε και ο Γιούνκερ.
Οι Γερμανοί, που όπως είπε η Μέρκελ, τους ζηλεύουμε γιατί είναι προκομμένοι και «τακτικοί», ήθελαν τον κυπριακό ελληνισμό με σκυμμένο το κεφάλι. Θα έκαναν πάρτι αν έβλεπαν επεισόδια έξω από τις τράπεζες. Θα ήθελαν πολύ να έβλεπαν αναξιοπρεπείς ανθρώπους κι έναν εμφύλιο στην Κύπρο.
Αντί αυτών είδαν περηφάνια και μεγαλείο της ψυχής. Μπορεί οι Έλληνες εδώ και στην Κύπρο να έχουν χίλια δύο ελαττώματα. Μπορεί να έχουμε κάνει μεγάλα εγκλήματα σε ότι αφορά την οικονομία μας.
Μπορεί να μην είμαστε τόσο… νοικοκυραίοι όπως οι Γερμανοί. Και μπορεί λεφτά να μη μας άφησαν ούτε για να ζήσουμε. Τουλάχιστον έχουμε αξιοπρέπεια και περηφάνια, κι αυτή δεν μπορούν να την αγοράσουν οι Γερμανοί που αιματοκύλισαν δύο φορές τον κόσμο.
Ίσως αυτή να είναι μια νίκη απέναντι στη γερμανική ηγεμονία. Θα μας σεβαστούν και θα μας φοβηθούν περισσότερο αν δεν έχουμε το κεφάλι σκυμμένο.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου