Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

"Πάρτι" για την αποχώρηση Χριστόφια


Xristofias parti-1-NAIΜε κύριο σύνθημα "Δεν ξεχνάμε το Μαρί", η Ομάδα Αγανακτισμένων Πολιτών πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.
Εκ μέρους των διοργανωτών, η Μαρία Ηρακλέους είπε ότι βρίσκονται στον χώρο έξω από το Προεδρικό με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας της Κυβέρνησης Χριστόφια.
«Είμαστε εδώ για να τους θυμίσουμε με την παρουσία μας ότι δεν ξεχνάμε, και πως τώρα που φεύγει ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν τον καλύπτει η ασυλία του», και πως 20 σχεδόν μήνες μετά τη φονική έκρηξη, «είμαστε εδώ και περιμένουμε». Η κ. Ηρακλέους είπε πως με την παρουσία τους απόψε στον χώρο έξω από το Προεδρικό δεν ήθελαν να προκαλέσουν, αλλά να υπενθυμίσουν ότι είναι εδώ και περιμένουν δικαίωση.
«Δεν ξεχνούμε τι κακό μας έχει κάνει αυτή η Κυβέρνηση, και τι πόνο έχουμε τραβήξει όλους αυτούς τους μήνες», ανέφερε. Από την πλευρά της, η Κάτια Κλεάνθους εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την αγάπη που εισέπραξε από τους πολίτες αυτούς τους μήνες. «Μας έχετε κάνει να νοιώσουμε πιο
δυνατοί για να μπορούμε να συνεχίσουμε και να παλέψουμε με αυτό το θεριό που ονομάζεται κατεστημένο», είπε.
«Επιτέλους έχουμε καταφέρει να απαλλαγούμε από τη μάστιγα αυτής της Κυβέρνησης. Ελπίζουμε στα καλύτερα, είμαι σίγουρη πως οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τώρα τα ηνία θα είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που είχαμε προηγουμένως», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, η κ. Κλεάνθους εξέφρασε την απορία «πώς αυτός ο άνθρωπος σε εμάς δεν έχει δείξει κανένα ίχνος ανθρωπιάς για 20 μήνες, ούτε με μια επιστολή, ούτε με ένα τηλεφώνημα». Η κ. Κλεάνθους είπε πως το Μαρί δεν είναι ατύχημα.
«Το Μαρί είναι όλεθρος, είναι καταστροφή, έχει φέρει δεινά στον τόπο μας. Αυτή η Κυβέρνηση πήρε κράτος και παρέδωσε συσσίτια, ορφανά, χείρες, ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Να συνεχίσουμε να θυμούμαστε το Μαρί, να το έχουμε σαν παράδειγμα, είναι κάτι που σημάδεψε τη ζωή μας», κατέληξε.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση άφησαν στο τέλος άσπρα μπαλόνια στον ουρανό, και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί. (sigma – voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου