Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αυστηρές οδηγίες Στουρνάρα για πιστή εκτέλεση των προϋπολογισμών των ΔΕΚΟ

Οδηγίες για αυστηρή εκτέλεση των προϋπολογισμών των ΔΕΚΟ εμπεριέχονται σε υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
Στην απόφαση σημειώνεται πως σε περίπτωση που παρατηρείται υπέρβαση μεγαλύτερη από 10% στο τριμηνιαίο οικονομικό αποτέλεσμα, τα υποβαλλόμενα οικονομικά στοιχεία θα πρέπει να συνοδεύονται από Έκθεση Αξιολόγησης Αιτιολόγησης της απόκλισης. Στην έκθεση θα περιλαμβάνεται εξειδίκευση των αντικειμενικών λόγων και εξωγενών παραγόντων που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του εν λόγω αποτελέσματος
και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ή σχεδιάζεται να ληφθούν για τη διόρθωση της απόκλισης.Αν οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ εμφανίσουν απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους τριμηνιαίους στόχους που έχουν τεθεί, οι ποινές θα είναι άμεσες και θα περιλαμβάνουν αυτόματη ισόποση περικοπή του κρατικού δανεισμού, αλλά και αναστολή καταβολής των αμοιβών στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, έως ότου αντισταθμιστούν οι αρνητικές αποκλίσεις.
Εντός 30 ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών κάθε υπουργείου θα υποβάλλει στη Διεύθυνση ΔΕΚΟ συγκεντρωτική Έκθεση Αξιολόγησης - Αιτιολόγησης για τις αποκλίσεις και τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις που προτείνουν ή υλοποιούν οι φορείς εποπτείας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου