Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Λύση στο οξύ πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δίνει τροπολογία

Από πορεία καθηγητών, μαθητών και φοιτητών στην Κοζάνη , με αίτημα την δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία
Από πορεία καθηγητών, μαθητών και φοιτητών στην Κοζάνη , με αίτημα την δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ)

Ρυθμίζονται τα χρέη
Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που έχει λάβει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, δίνει η κυβέρνηση, με τροπολογία που καταθέτουν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Παρασκευή και με την οποία ρυθμίζονται τα οφειλόμενα των Περιφερειών προς τους μεταφορείς των μαθητών.

Με τη ρύθμιση αυτή επιλύονται προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας με σημαντική εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα 58.000.000 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά στη μεταφορά μαθητών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει την ερχόμενη εβδομάδα 25.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ προς τις Περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει 5.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών, ποσό που αφορά το σχολικό έτος 2012-2013, καθώς οι δήμοι έχουν ήδη εξοφληθεί για τη μεταφορά μαθητών για το προηγούμενο σχολικό έτος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου