Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Θα βοηθήσει ο καιρός να γίνει η παρέλαση;

Θα βοηθήσει ο καιρός να γίνει η παρέλαση;Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012, δεν έγινε λόγω κακοκαιρίας. Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, με την ελπιδα ότι αυτή τη φορά ο καιρός θα βοηθήσει.
Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, συνεργάζονται η Α΄ βάθμια και Β΄ βάθμια Εκπαίδευση, το γραφείο φυσικής αγωγής και η περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
Την σχετική πρώτη απόφαση υπέγραψε πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, 2013, στην παραλιακή λεωφόρο, οδός Εθνικής Αντίστασης και θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί.
Η σειρά παρέλασης των τμημάτων καθορίζεται ως εξής:
Φιλαρμονιική – Ερυθρός Σταυρός – Εθελόντριες – Νοσηλεύτριες – Σώμα Σαμαρειτών – Διασώστες Ναυαγοσώστες – Λύκειο Ελληνίδων – Λέσχη Ποντίων – Θρακική Εστία – Θασιακή Ένωση – Σύλλογος Κρητών – Σύλλογος Εβριτών – Σύλλογος Πελοποννησίων – Πανηπειρωτική Ένωση –
Σύλλογος Μικρασιατών – Πόντιοι Σπουδαστές του ΤΕΙ – Σύλλογος Σαρακατσαναίων – Σύλλογος Θεσσαλών – Κέντρο Λαογραφίας Νεάπολης – Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας Πεντακοσίων – Σύλλογος Λημνιών – Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης – Σύλλογος Χωράφας – Ιχνηλάτες – Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.
Ακολουθούν: Το Σωματείο Μέριμνα του Παιδιού – το 1ο Ειδικό Σχολείο – τα Δημοτικά Σχολεία του Παληού και της Πόλης – το Ειδικό Γυμνάσιο που εδρεύει στη Νέα Καρβάλη και θα κάνει πρώτη φορά παρέλαση – όλα τα υπόλοιπα γυμνάσια της πόλης – το Μουσικό Σχολείο – το Εσπερινό – η Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ – ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Νοσοκομείου – τα τρία επαγγελματικά λύκεια – τα γενικά λύκεια της πόλης – οι Οδηγοί – οι Πρόσκοποι – ο Σύλλογος Καταδρομέων Μέγας Αλέξανδρος.
Λόγω της γενικότερης αναταραχής που δημιουργείται στα προγράμματα των σχολείων και τους κινδύνους από τη μετακίνηση μαθητών και μαθητριών δε θα γίνει κι αυτή τη φορά δοκιμαστική παρέλαση.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί εκπρόσωποι των μαθητών θα καταθέσουν στεφάνια στο δημοτικό κήπο. Αμέσως μετά θα υπάρξει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, όπου θα χορέψουν τα γυμνάσια της πόλης, η Ένωση Ποντίων Σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας, χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα αρχίζουν πριν την παρέλαση στις 10.00 το πρωί με την πανηγυρική δοξολογία. Σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι γυμνασίων, γενικών επαγγελματικών λυκείων. 
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου