Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Δεν κάνει χωρίς εμάς… ο Τόμσεν


 Φαίνεται ότι τελικά δε θα γλιτώσουμε κι εντελώς από τον Τόμσεν. Μπορεί την Κυριακή να μην καταφτάσει ως επικεφαλής της τρόικας που θα επισκεφτεί τον Γ. Στουρνάρα και στη θέση του να έρθει ο Φλάναγκαν, αλλά φαίνεται ότι δεν κάνει χωρίς εμάς. Θέλει να μας καταστρέψει εντελώς προτού ξεκουμπιστεί για τα καλά.
Όπως μαθαίνουμε, ο Πολ Τόμσεν δε θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι την Τρίτη και δε θα πάρει μέρος σε βασικές συναντήσεις με υπουργούς. Από την Τρίτη, όταν θα τελειώσει την αποστολή του κάπου αλλού, θα προσγειωθεί στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Πάντως, απ’ ότι μαθαίνουμε, η αναβάθμισή του σε διευθυντή του ΔΝΤ για την Ευρώπη οφείλεται στο γεγονός ότι τα… πήγε καλά στην Ελλάδα. Αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δείξει τα
«κατατόπια» στον Φλάναγκαν και σιγά – σιγά θα την κάνει για άλλες πολιτείες.
Όχι ότι μπορεί να ξεχάσει τις «δοκιμές» στο πειραματόζωο και θα έχει πάντα την υψηλή εποπτεία για το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Σιγά μη μας άφηνε σε χλωρό κλαρί.
Όσο για τον ιρλανδό Φλάναγκαν, όπως ήδη προαναφέραμε, πρόκειται για τεχνοκράτη ολκής, «μαντρόσκυλο» του ΔΝΤ με εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα και αυτός που είχε επιμεληθεί το Μνημόνιο για τη χώρα του.
Αν και κάποιοι τον περιγράφουν ως ήρεμο άνθρωπο, ήπιων τόνων σε σχέση με τον Τόμσεν, εντούτοις κυκλοφορεί ήδη η φήμη ότι είναι αδιάλλακτος και σκληρός διαπραγματευτής.
Και για να μην έχετε καμιά ελπίδα σας λέμε ότι σε κάποιο συνέδριο πέρυσι είχε πει ότι στην Ελλάδα πρέπει οι μισθοί να μειωθούν κατά 15% (μοναδιαίο κόστος εργασίας) μέχρι το 2015. Γιατί έτσι, λέει, θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Κάτι σαν τον Μέργο δηλαδή αλλά στο πιο… Ιρλανδικό. Θα έχουμε πολλές μάχες συντόμως.
 antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου