Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ελληνικές Εφευρέσεις: Σημασία και Αξιοποίηση

Σημασία και Αξιοποίηση φυσικού ζεόλιθου - ζεολυματολάσπης
Στις 28 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Μεγάρου Τ.Ε.Ε), εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικές Εφευρέσεις: Σημασία και Αξιοποίηση», που διοργανώθηκε από το Σώμα Ομότιμων Καθηγητών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την προβολή καινοτόμων ιδεών, την κοινωνική αναγνώριση αυτών και των δημιουργών τους.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν τον υψηλής ποιότητας φυσικό ζεόλιθο της GEO-VET στο Ρέμα Ντρίστα Πετρωτών του Νομού Έβρου.
Πρόκειται για τα παρακάτω διπλώματα ευρεσιτεχνίας:
1. Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας 2008: «Καθαρισμός Υγρών Αποβλήτων Υφαντουργίας με Φυσικό Ζεόλιθο».
2. Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας 2008: «Καθαρισμός Αστικών Λυμάτων με Φυσικό Ζεόλιθο».
3. Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας 2008: «Καθαρισμός Υγρών Αποβλήτων Βυρσοδεψείων με Φυσικό Ζεόλιθο».
4. Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας 2011: «Απομάκρυνση κυανοβακτηρίων με φυσικό ζεόλιθο».
5. Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας 2011: «Παραγωγή άοσμης και συνεκτικής ζεολυματολάσπης, κατάλληλης για ασφαλή απόθεση και για χρήση ως εδαφοβελτιωτικό γεωργικών καλλιεργειών, με την ανάμειξη λυματολάσπης και φυσικού ζεόλιθου».
Την ολοκλήρωση των ανωτέρω διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κάλυψε οικονομικά η εταιρεία GEO VET, η οποία προμήθευσε και επεξεργάστηκε τον φυσικό Ζεόλιθο στα πλαίσια των ανωτέρω εργασιών.
Την παρουσίαση των ανωτέρω πέντε (5) διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, στην εκδήλωση, έκανε (σε συνεργασία με την εταιρεία «GEO-VET» Ν. Αλεξανδρίδης & Σια Ο.Ε.), ο Καθηγητής Ορυκτολογίας - Κοιτασματολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κ. Ανέστης Φιλιππίδης.


Πηγή: Δελτίο τύπου της Geo Vet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου