Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό για τους οχτώ δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Κανένα ίχνος των κακοποιών που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων την Παρασκευή δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που «χτενίζουν» ακόμη και τη νύχτα την ευρύτερη περιοχή, με περιπολίες και ελικόπτερα εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες. Όλα δείχνουν ότι οι συνεργοί τους που τους βοήθησαν να αποδράσουν «γαζώνοντας» με σφαίρες τα φυλάκια της εξωτερικής φρουράς, είχαν οργανώσει προσεκτικά και το πλάνο της διαφυγής τους.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.   Στα μπλόκα και στις έρευνες συμμετέχουν Ομάδες Πρόληψης - Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης, ενώ από το πρωί γίνονται έρευνες από αέρος από δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.


Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακάλεσε όλες τις άδειες εσωτερικών και εξωτερικών φρουρών των φυλακών της χώρας. Παράλληλα το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να είχε ενημερώσει πριν από περίπου τρία 24ωρα τις διοικήσεις των φυλακών της χώρας για πληροφορίες, οι οποίες έκαναν λόγο για ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασης εντός του τριημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου