Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Εκπαίδευση των Τούρκων σε διάβαση υδατίνων κωλυμάτων

647d70a3982cb81ec239a577e4cd6954 L

Στο κέντρο πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων στη Bozna, μονάδες μηχανικού και ελιγμού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς εκπαιδεύονταν στη διάβαση υδατίνων κωλυμάτων σε μία μεγάλη κινητοποίηση υλικών, μέσων και προσωπικού.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στη Bozna, καταμετρήθηκαν περισσότερα από 40 ζεύγματα πλωτών γεφυρών εφόδου Ribbon και FSB-E, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 250 μέτρα πλωτής γέφυρας που σε ορισμένα σημεία του Έβρου επαρκούν για τη ζεύξη του με δύο πλωτές γέφυρες.
Ενώ ο Έβρος αποτελεί για την ελληνική αμυντική διάταξη ισχυρό γεωγραφικό πλεονέκτημα, είναι προφανές ότι για τους Τούρκους αποτελεί ένα εξίσου ισχυρό κώλυμα που όμως πρέπει να διασπαστεί, σύμφωνα με το τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι Τουρκικές Χερσαίες Δυνάμεις διαθέτουν δύο τύπους πλωτών ταχέως
αναπτυσσομένων γεφυρών εφόδου.

Συγκεκριμένα διατίθενται: Έξι (6) συλλογές πλωτών γεφυρών εφόδου Ribbon (αγνώστου μήκους σημειώνεται όμως ότι η κάθε συλλογή τυπικά επαρκεί για την κατασκευή γέφυρας 100 ως 120 μέτρων), και οκτώ συλλογές πλωτών γεφυρών FSB-Ε.
Κάθε συλλογή FSB-E δύναται να κατασκευάσει πλωτή γέφυρα εφόδου μήκους 250 μέτρων.
Η κλάσης 60 τόνων γέφυρα FSB-Ε αποτελεί αντίγραφο της αμερικανικής πλωτής γέφυρας εφόδου Ribbon .
Το σύνολο σχεδόν των συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου βρίσκεται αναπτυγμένο σε συγκροτήματα και μονάδες μηχανικού της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη. (newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου