Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζουν την πρόταση Τσίπρα

Νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Αθήνα προκαλούν οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Κύπρου.
Πρώτος άνοιξε το χορό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη
Σαμαρά να «αποφασίσει άμεσα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο», ώστε, όπως αναφέρει, «τουλάχιστον η διαπραγμάτευση να μην διεξάγεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του απειλητικού χρονοδιαγράμματος που λήγει τα ξημερώματα».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις τόνισε ότι «η Κύπρος κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις και τον εκβιασμό του χρονοδιαγράμματος για άρση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, που λήγει αύριο το πρωί, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε λίγο στο Eurogroup σε τραγωδία».


«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πραγματικότητα να κάνει όλο και πιο προφανείς τις ανοησίες που λέει, προσπαθεί ο ίδιος να τις καλύψει με μεγαλύτερες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον κ. Τσίπρα.
Για το ίδιο θέμα, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε:

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα για δήθεν δυνατότητα παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλαδος (ELA) στις κυπριακές τράπεζες, αν δεν είναι απόπειρα συνειδητής παραπλάνησης της  ελληνικής κοινής γνώμης και κακόγουστο παιχνίδι με  την αγωνία του κυπριακού λαού, δείχνει απόλυτη και επικίνδυνη άγνοια του πώς λειτουργεί το Ευρωσύστημα. Τέτοιες μνημειώδεις ανευθυνότητες δεν βοηθούν την Κύπρο και βασίζονται στην καταπληκτική σκέψη ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει τμήμα της κυπριακής κρίσης, ώστε να μη μπορεί να στηρίξει ούτε την Κύπρο, ούτε τον εαυτό της. Δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας ότι τέτοιες ιδέες πρέπει να τις μοιράζεται εμπιστευτικά μόνο με τον κ. Καμμένο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου