Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σε στασιμότητα οι υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπαιδευτικών

Σε στασιμότητα παραμένουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρά τα συνεχή ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου
Παιδείας κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις, η πλήρωση των κενών θέσεων Δ/ντών Εκπαίδευσης και Σχολ. Συμβούλων, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας και το επίδομα θέσης ευθύνης των αναπληρωτών , κλπ.
Συγκεκριμένα:
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
Σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 12 του Π.Δ. 50/96 μέχρι 10 Μαρτίου έπρεπε να καταρτισθούν από την Κ.Υ. του Υπ. Παιδείας οι πίνακες με τα οργανικά κενά κατά περιοχή μετάθεσης και μέχρι τις 31 Μαρτίου να συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις του 2013.
Μέχρι σήμερα τίποτε από τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 50/96 δεν έχει γίνει, ούτε πίνακες με τα κενά μας έχουν δοθεί, ούτε συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ έχει προσδιορισθεί. Όλα δείχνουν ότι η συνεδρίαση αυτή θα γίνει προς το τέλος του Απριλίου 2013 και οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν το Μάιο.
Επιτροπή για μεταθέσεις – αποσπάσεις:
Εδώ και ένα χρόνο, περίπου, δεν έχει λειτουργήσει η επιτροπή μεταθέσεων – αποσπάσεων, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, της τροποποίησης του Π.Δ. για τις μεταθέσεις και την εξάλειψη των αδικιών στη μοριοδότηση των κριτηρίων για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Επισημαίνω ότι η επιτροπή που λειτούργησε τα δυο προηγούμενα χρόνια, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν αποδεκτές, όπως η κατάργηση της τριετίας, η μοριοδότηση των αποσπάσεων, κλπ.
Αναγνώριση προϋπηρεσίας – Επίδομα θέσης ευθύνης αναπληρωτών
Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας προς τη Δ.Ο.Ε., από τον περασμένο Νοέμβρη, ότι θα αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει προωθήσει από τότε πολλά νομοσχέδια στη Βουλή, καμιά ρύθμιση γι’ αυτό το θέμα δεν έχει κατατεθεί. Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα θέσης ευθύνης των αναπληρωτών, το οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί, παρά την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα εξετάσει θετικά το θέμα.
Συμβούλια Επιλογής Δ/ντών Εκπαίδευσης - Σχολικών Συμβούλων
Παρά την «απάντηση» που απέστειλε η Δ/νση προσωπικού του Υπ. Παιδείας σε επιστολή μου γι’ αυτό το θέμα «…ότι τα Συμβούλια αυτά είναι σε διαδικασία συγκρότησης» μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκροτηθεί και παραμένουν κενές θέσεις Δ/ντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων, εδώ και 15 μήνες.
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στην Α/θμια
Μόλις σήμερα υπογράφηκε η σχετική εγκύκλιος για τις μετατάξεις 900 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (κλάδων που δεν υπήρχαν) της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Α/θμια, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές έχουν συσταθεί με Υπουργική απόφαση εδώ και ένα χρόνο.
Είναι φανερό ότι την ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή καθυστέρηση σε όλα τα θέματα που αφορούν στις Υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Π.Ε. φέρει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, για την οποία δεν αποτελούν προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να προωθήσει τις περικοπές που έχουν αποφασίσει, για την εκπαίδευση, η Τρόικα και η κυβέρνηση, καθώς επίσης και το Π.Δ. για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό «δίκαιο» των εκπαιδευτικών, με στόχο να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης στην πολιτική των περικοπών και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου