Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τα «ορφανά του Γιώργου» λοξοκοιτάζουν ανοιχτά προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώην στελέχη και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Μνημονίου εξέφρασαν τη διαφωνία τους και προκάλεσαν τη διαγραφή τους με τη στάση τους στο δεύτερο Μνημόνιο, παρακολουθούν στενά εδώ και καιρό τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» , το νέο βήμα προσέγγισης εκφράστηκε στη διημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής του Γεράσιμου Αρσένη με το Ievy Economist Institute της Νέας Υόρκης και στο οποίο μετείχαν πολλά πρώτης γραμμής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμμετοχή σύσσωμου του οικονομικού επιτελείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ένα ακόμα βήμα ώστε να μπορέσει να βρει κοινό βηματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν επίσης το «παρών» στην εκδήλωση. Στελέχη όπως οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Χάρης Καστανίδης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης καθώς και ο πρώην βουλευτής Λάμπρος Μίχος.

Το φλερτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα εν λόγω στελέχη κρατά εδώ και αρκετό καιρό, με την Κουμουνδούρου να επιδιώκει μεν την προσέγγιση, χωρίς όμως να βιάζεται, για πολλούς λόγους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης έδωσε το στίγμα προχθές λέγοντας πως «φιλοδοξούμε να μεγαλώσουμε την παράταξη της Αριστεράς». Βέβαια, στον αντίποδα υπάρχουν φωνές όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη που λένε ότι η στροφή στη συνεργασία πρέπει να είναι προς το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι προς το ΠΑΣΟΚ.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου