Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την φορολόγηση της εκκλησίας που έλεγε προεκλογικά!

Νέα κωλοτούμπα από την Κουμουνδούρου εκτός αν έκανε καλή δουλειά ο ψηφοφόρος τους Ιερώνυμος...

Νέα κωλοτούμπα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την φορά όσν αφορά τις σχέσεις του με την εκκλησία. Χθες σε ημερίδα για τη φορολογική πολιτική ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννης Μηλιός απέφυγε τεχνηέντως να αναφερθεί άμεσα σε οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση για την Εκκλησία, παρά τα όσα έλγε προεκλογικά η Κουμουνδούρου!


Χαρακτηριστικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: "Να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς φορολογικής ασυλίας των οικονομικά ισχυρών παραγόντων, όπως των εφοπλιστών και της Εκκλησίας".

Χθες λοιπόν στην ημερίδα του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με θέμα:"Οι
προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την φορολογική πολιτική" προτάθηκαν τα εξής:

1) Δημιουργία περιουσιολογίου και φορολόγηση όλων των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με την ίδια κλίμακα (με εξαίρεση τόκους και καταθέσεις). Με περισσότερα κλιμάκια και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια.

2) Αύξηση των φορολογικών εσόδων από την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μέσο όρο της ευρωζώνης, από σχεδόν το 50% αυτού του μεγέθους που κινήθηκε την προηγούμενη δεκαετία.

3) Αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων μέσω αύξησης των εσόδων από άμεσους φόρους και μείωσης των έμμεσων φόρων. Εδώ περιλαμβάνονται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ από το ανώτατο 23%, ειδική φορολόγηση των ειδών πολυτελούς διαβίωσης, πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων (όπως και τσιγάρων κλπ.) αντί για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

4)Φόρο μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας με προοδευτική κλίμακα.
Αυτό το τέταρτο βέβαια ουσιαστικά αφορά στην Εκκλησία μιας και θεωρητικά αυτή μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία των κατόχων μεγάλης περιουσίας πλην όμως ως γνωστόν το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας αυτής παραμένει αναξιοποίητο.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν έβγαλε ...τσιμουδιά για το ίδιο θέμα!

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου