Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Εικόνες από τη συμπλοκή με κακοποιούς στην Κόρινθο-BINTEO

listesLargeOι πρώτες εικόνες από το σημείο της άγριας συμπλοκής ανάμεσα στους αστυνομικούς και στους αδίστακτους κακοποιούς προκαλούν την αγανάκτηση από το θράσος των ληστών αλλά και την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον εφοδιασμό τους με βαρύ οπλισμό.
Στο σχετικό πλάνο διακρίνεται ότι το περιπολικό που πραγματοποίησε την καταδίωξη είναι γαζωμένο από τις σφαίρες των ληστών.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της..

Μάλιστα πηγές της ΓΑΔΑ δεν αποκλείουν να πρόκειται για δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων.

Η νεαρή κοπέλα που περνούσε τυχαία από την περιοχή και βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά δέχτηκε τις σφαίρες των κακοποιών που δεν υπολόγισαν ανθρώπινες ζωές με αποτέλεσμα να
τραυματιστεί.

Στάθηκε άτυχη καθώς δέχτηκε καίριο πλήγμα και αν και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, δυστυχώς αργότερα εξέπνευσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε από τα καλάσνικοφ των ληστών. Ωστόσο, όπως λένε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Οι δράστες εν συνεχεία κατάφεραν να διαφύγουν και εξελίσσεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΟΙ δικαιολογίες πλέον περισσεύουν από την επίσημη πολιτεία η οποία έκανε με την επιδεικτική αδιαφορία της ότι μπορούσε για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.

Τα δελτία τύπου της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με απλές διαπιστώσεις δεν καλύπτουν κανέναν έλληνα πολίτη πλέον και σίγουρα όχι την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που «έκανε το λάθος» να περνάει από το σημείο την ώρα της καταδίωξης.

Ο βαρύς οπλισμός του οργανωμένου εγκλήματος θέτει νέα δεδομένα απειλής και απαιτεί τον άμεσο εφοδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων με σύγχρονο οπλισμό διαμετρήματος 5,56mm και 7,62mm προκειμένου να είναι σε θέση να παραθέσουν αξιόπιστη αποτροπή.

Επιπλέον απαιτείται αναβαθμισμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την καταστολή του φαινομένου έξαρσης της βίαιης εγκληματικότητας που έχει κυριέψει τους πολίτες τα τελευταία χρόνια ενώ και η δικαιοσύνη επιτέλους θα πρέπει να επιβάλει σημαντικά αυστηρότερες ποινές για όσους προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Πόσες οικογένειες θα πρέπει να θρηνούσουν άραγε μέχρι οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι απαιτείται να αποκατασταθεί στη πράξη και όχι στα λόγια η έννοια της Δημόσιας Ασφάλειας; (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου