Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μπέμπε… Alexis

Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Δε θα πει μια καλή κουβέντα ο Τσίπρας για τον κλόουν Γκρίλλο; Με τόσους γελωτοποιούς που έχει στις συνιστώσες του, θα έπρεπε να αισθάνεται πιο οικεία με τον πραγματικό νικητή των εκλογών στην Ιταλία. 
Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το θέμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εκτός από τις διαφορές υπάρχουν και ομοιότητες με το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας» και υπογράμμισε: «Αυτές είναι η συντριπτική καταδίκη της λιτότητας, η συντριπτική αποδοκιμασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και ότι οι κοινωνίες υγιώς αναζητούν το καινούργιο. Αναζητούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράσουν την
αγανάκτηση με το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στη καταστροφή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Εμείς έτσι εκτιμούμε το φαινόμενο Γκρίλλο στην Ιταλία και, παρά τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που έχουμε, αυτή την εξέλιξη όχι μόνο δε τη θεωρούμε απεχθή, αλλά τη θεωρούμε υγιή και ελπιδοφόρα».

Σε ό,τι αφορά δε την κατακρήμνιση της Αριστεράς στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Στην Ιταλία, δυστυχώς, η αριστερά δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Είναι κατακερματισμένη, όπως ήταν κι εδώ, για πολλά χρόνια, σε ποσοστά όμως που αθροιστικά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού υπερβαίνουν το 30%».

Ελπιδοφόρο φαινόμενο λοιπόν ο Μπέμπε Γκρίλλο που το μόνο που έκανε όλους αυτούς τους μήνες είναι να φωνάζει «έξω οι κλέφτες», να κάνει τον αντισυστημικό, να κάνει γκριμάτσες αστείες και να λέει ανέκδοτα. Κάτι σαν την Τσιτσιολίνα του 2013 δηλαδή, αλλά για τον κ. Τσίπρα είναι ελπίδα επειδή ο κόσμος ψάχνει κάτι καινούργιο.


Αν για παράδειγμα κάνει κόμμα ο… Στάθης Ψάλτης και φωνάζει «έξω οι κλέφτες» θα μπορούσε να πάρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό και να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ή καλύτερα ο κ. Τσίπρας να καλέσει τον κ. Μιχαλολιάκο για μια συνεργασία αφού και η Χρυσή Αυγή κάτι καινούργιο είναι.

Η ουσία είναι μία. Επειδή αυτή η χώρα έχει πολλούς…τύπου Γκρίλλο είναι λογικό να βλέπουν πολλοί τον εαυτό τους στον ιταλικό καθρέπτη. Γιατί, λοιπόν να μη γίνουμε όλοι Γκρίλλο; Μπορεί άλλωστε να τον ξεπεράσουμε αφού η μπαρούφα είναι εθνικό μας σπορ. Έτσι δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 30%; Με μπαρούφες κι αερολογίες την ώρα που δεν είχαμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις.

Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο Γκρίλλο. Και γιατί όχι; Να δούμε κάποτε αγκαλιά τον αυθεντικό Γκρίλλο με τους γιαλαντζί Γκρίλλο της Κουμουνδούρου.

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου