Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ισόβια σε 64 Τούρκους στρατηγούς,ζητά ο Εισαγγελέας για Εργκένεκον


turkeyyΟι Εισαγγελείς της δίκης Εργκενεκόν στην Τουρκία ζήτησαν ισόβια κάθειρξη για 64 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός ε.α. Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Όλος ο τουρκικός τύπος προβάλλει σήμερα τις σκληρές ποινές που ζήτησε ο εισαγγελέας για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης Εργκενεκόν .Περίπου 4,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, οι 3 Εισαγγελείς στην αγόρευσή τους τόνισαν ότι «κατέστη ξεκάθαρη η ύπαρξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν» και ζήτησαν την επιβολή ισοβίου καθείρξεως , τόσο για τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ , όσο και για άλλους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Επίσης οι Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής δις ισοβίων δεσμών και επιπροσθέτως 80 ετών κάθειρξη για τον Αλπαρσλάν Αρσλάν, ο οποίος σε επίθεση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας πυροβόλησε και σκότωσε έναν επιφανή δικαστή. Η Hurriyet αναφέρει ότι οι Εισαγγελείς ζήτησαν επιβολή ποινής 6 φορές ισόβια για τον απόστρατο ταξίαρχο Βελί Κιουτσούκ που κατηγορείται για την οργάνωση της επίθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η Sabah αναφέρει ότι οι Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή της ποινής ισοβίου καθείρξεως τόσο για πολλούς απόστρατους στρατιωτικούς όσο και για πολίτες, όπως οι δημοσιογράφοι Μουσταφά Μπαλμπάϊ , Τουντζάϊ Οζκάν, οι πανεπιστημιακοί Μεχμέτ Χαμπεράλ , Φατίχ Χιλμιογλου και Κεμάλ Αλεμντάρογλου καθώς για τον πρώην Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Εκπαίδευσης (ΥΟΚ) Κεμάλ Γκιουρούζ και τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Ντογού Περιντσέκ. Επίσης οι Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής φυλάκισης έως 15 έτη για 96 άλλους κατηγορουμένους. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου