Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γαλλία - 45 λεπτά έκανε το ασθενοφόρο να μαζέψει τον Παπαστάμκο - VIDEO

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταψήφισε τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό.

Ο 58χρονος καθηγητής που προήδρευε του Σώματος, περίπου στις 14.30 (τοπική ώρα) ζήτησε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση καθώς αισθανόταν δυσφορία.

Η πρότασή του όμως δεν έγινε αποδεκτή από την Ολομέλεια, που προφανώς δεν
είχε αντιληφθεί το προσωπικό πρόβλημα του Ελληνα ευρωβουλευτή, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος να ζητήσει μια τρίλεπτη διακοπή για προσωπικούς λόγους. Κατά την αποχώρησή του από το προεδρείο κατέρρευσε, προκαλώντας σοκ στην Ευρωβουλή.

Παρότι τρεις γιατροί από τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές που έσπευσαν να τον βοηθήσουν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι περισσότεροι στην αίθουσα αρχικώς θεωρούσαν ότι επρόκειτο για λιποθυμικό επεισόδιο λόγω και της έντασης που επικρατούσε κατά τις ψηφοφορίες.

Τα αμέσως επόμενα λεπτά σήμανε συναγερμός στην Ευρωβουλή, καθώς η ομάδα των γιατρών που κινητοποιήθηκε για τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε ότι ο κ. Παπαστάμκος είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Ελληνας ευρωβουλευτής παρέμεινε στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου περισσότερο από μία ώρα, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Hautepierre έφθασε με καθυστέρηση 45 λεπτών, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών ευρωβουλευτών.

Ο 58χρονος καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς εξελέγη το περασμένο καλοκαίρι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη δεύτερη θητεία του στην Ευρωβουλή, που άρχισε το 2004.

Νωρίτερα είχε καταγράψει δύο βουλευτικές θητείες με τη Νέα Δημοκρατία (εξελέγη στην Ημαθία τις περιόδους 1989 και 1996), ενώ στην κυβέρνηση τς Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1990 - 1993) διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου