Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Χορηγία 40,000 ευρώ από το Σ.Τ Λεμεσού για άπορους μαθητές


Συνεχίζοντας το διαχρονικό έργο της κοινωνικής του προσφοράς προς τον τόπο, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα,  την χορηγία 40,000 ευρώ προς τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού, για εξυπηρέτηση των αναγκών σίτισης 2,000 άπορων μαθητών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Για το παιδί το πρόγευμα είναι δικαίωμα. Για εμάς τους μεγάλους υποχρέωση».

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της Επιτροπείας του Οργανισμού Λώρης Λυσιώτης, ανακοίνωσε τη χορηγία στον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού Ντίνο Έλληνα, σημειώνοντας ότι «το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού δείχνει γι ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο του, αφού για 20 περίπου χρόνια τώρα, στηρίζει κάθε χρόνο όλους τους Συνδέσμους Γονέων, για κάλυψη των αναγκών των άπορων μαθητών».

« Το αίτημα για την παράδοση των σάντουιτς ήρθε από τη Σχολική Εφορεία και το αποδεχθήκαμε,
θεωρώντας ύψιστη και απαραίτητη τη βοήθεια αυτή, στην τόσο μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται», είπε και πρόσθεσε ότι η χορηγία αυτή θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του προγεύματος,  με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, σε 90 συνολικά σχολεία, για τις επόμενες δυο σχολικές χρονιές 2013-2014.

Ευχαριστώντας το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ο Ντίνος Έλληνας δήλωσε πως με την οικονομική αυτή συνεισφορά του, ο Οργανισμός δίνει και πάλι το παρών του, επιβεβαιώνοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, η οποία θα διαθέσει το χώρο και θα επιβλέπει τη διαδικασία προετοιμασίας του προγεύματος (σάντουιτς και νερό), με υλικά που θα προσφέρει η γνωστή αλυσίδα υπεραγορών, στην οποία θα συμμετάσχουν καθημερινά δεκάδες εθελοντές.

«Θέλοντας να προστατεύσουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μπορεί να εξασφαλίσει έστω και κάποιο πρόγευμα, προχωρούσε σε αυτήν την καθόλα ανθρωπιστική ενέργεια, με την ελπίδα στο σύντομο μέλλον να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε ακόμα περισσότερα σε αυτές τις ψυχές που τόσο τα χρειάζονται», συμπλήρωσε ο κ. Έλληνας.

Ερωτηθείς ποιες άλλες ενέργειες προγραμματίζει η Σχολική Εφορεία για τους άπορους μαθητές, ο Ντίνος Έλληνας δήλωσε ότι στόχος είναι, μέσα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, «να προχωρήσουμε και στην ένδυση και στην υπόδηση και περισσότερο στην ψυχολογική στήριξη αυτών των παιδιών, που πραγματικά σήμερα έχουν την ανάγκη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου