Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Ο Μητρόπουλος πλήρωσε φόρο 3% για το 1 εκατ. και όχι 45%" Τι απαντάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση που φέρεται να απασχολεί το ΣΔΟΕ


Σε υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων, τα οποία πήρε ως αμοιβή σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ, φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με τα "Νέα", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ αν και ο βουλευτής δίνει σειρά εγγράφων στη δημοσιότητα για να απαντήσει, δεν δίνει την απόδειξη για να διαπιστωθεί αν πλήρωσε φόρο 45% όπως προβλέπται.
Ο ίδιος διέψευσε χθες, Δευτέρα, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο στη σημερινή τους έκδοση, τα "Νέα" επιμένουν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, δεν πλήρωσε το 1999 φόρο 45% για την αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων που έλαβε ως δικηγόρος και εύχεται στον βουλευτή "καλά ξεμπερδέματα" με το ΣΔΟΕ.
Το δημοσίευμα γράφει μεταξύ άλλων: "Γράφει λοιπόν στην ανακοίνωσή του ο καλός μου πελάτης αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα της στήλης για την... παράλειψή του να εκδώσει αποδείξεις για την αμοιβή που εισέπραξε από τους κληρονόμους εκλιπόντος εφοπλιστή στις ΗΠΑ... Και παραθέτει 13 έγγραφα στη σειρά, αλλά – φευ! – κανένα που να μοιάζει έστω (είμαι επιεικής στο να είναι κιόλας!) 
με απόδειξη. Δεκατρία έγγραφα, επαναλαμβάνω, αλλά ούτε μία απόδειξη! Φυσικά δεν τον εγκαλώ ως προς αυτό - είναι άλλοι αρμόδιοι να το πράξουν, και το πράττουν ήδη. Θα αναφέρω μόνο δύο μικρές λεπτομέρειες διότι φαίνεται ότι κάπου τα έχει μπερδέψει τα πράγματα (ή προσπαθεί να τα μπερδέψει, θα σας γελάσω): ή το έμβασμα που δημοσιοποιεί αφορά είσοδο στη χώρα 750.000 δολαρίων. Τα χρήματα αυτά φορολογήθηκαν με 3%, γιατί εισήχθησαν το 2005 με βάση έναν νόμο του Αλογοσκούφη,τον 3259/2004. Το αποδεικτικό της εισαγωγής και ο φόρος που πληρώθηκε δεν είναι απόδειξη παροχής υπηρεσιών! Αν ήταν απόδειξη, θα είχαν φορολογηθεί με συντελεστή 45%, αγαπημένε μου Αλέξη... Ευκαιρίας δοθείσης τον ενημερώνω, γιατί και αυτό φοβάμαι ότι το έχει ξεχάσει ή του διαφεύγει, ότι το ΣΔΟΕ διαθέτει επιστολή της αδελφής του εκλιπόντος εφοπλιστή, στην οποία αναφέρεται σαφώς ότι η αμοιβή προς τον ίδιο και τους άλλους δύο δικηγόρους που χειρίστηκαν τα κληρονομικά της οικογένειας και που ανερχόταν σε 1,6 εκατομμύρια δολάρια είχε κατατεθεί σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο".

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως "για το ύψος του ποσού που εισέπραξε το δικηγορικό μου γραφείο ως δικηγορική αμοιβή για χειρισμό υπόθεσης κληρονομιάς το 1999 (έχει παραγραφεί σύμφωνα με ανηρτημένη εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών), καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη συμπληρωματικά και τα παρακάτω έγγραφα:
Α) Δύο αποδείξεις επιστροφής ποσού στους δύο αντιδίκους μου ύψους 850  χιλ. δολαρίων (361.498 και 297.190 ευρώ αντίστοιχα) σε εκτέλεση των υπ΄ αριθμ. 9721/2005 και 2110/2066 τελεσιδίκων αποφάσεων του πολιτικού εφετείου Αθηνών. Β) Δύο αντίγραφα των επιταγών που τους ενεχείρισα για τα παραπάνω ποσά που τους επέστρεψα, και Γ) Δύο αντίγραφα-διπλότυπα είσπραξης φόρων  που κατεβλήθησαν από μένα στη Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών για τα ανωτέρω ποσά".
Σημειώνεται ότι ούτε στα νεότερα  έγγραφα που κοινοποίησε  ο κ. Μητρόπουλος δεν περιλαμβάνεται αποδεικτικό στοιχείο (απόδειξη ή τιμολόγιο) για την παραπάνω συναλλαγή, ύψους ενός εκατ. δολαρίων, την οποία ελέγχουν οι δικαστικές αρχές και ο ΣΔΟΕ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου