Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ξεκλειδώνουν 24,7 εκατομμύρια ευρώ για τους πυρόπληκτους


Ξεκλειδώνουν 24,7 εκατομμύρια ευρώ για τους πυρόπληκτους
Το «ταμείο» Μολυβιάτη για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Ηλεία και Αχαία ενεργοποιείται πάλι. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «χρειάστηκαν πολλές και σκληρές προσπάθειες για να ενεργοποιηθεί και πάλι το «ταμείο Μολυβιάτη».

Πρόκειται για ένα κονδύλι ύψους 24,7 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των πληγών. Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπογράφηκε ήδη η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατίθεται το κονδύλι των 24,7 εκατομμυρίων ευρώ. Για την εκταμίευση των χρημάτων θα χρειαστεί η υποβολή προτάσεων
από τους δήμους, η αξιολόγησή τους από την περιφέρεια και στη συνεχεία οι δήμοι θα εκτελέσουν τα έργα.
Επίσης ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι πρόκειται τόσο για νέα έργα, όσο για όσα είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες περιόδους στο «ταμείο Μολυβιάτη» και παραμένουν ακόμα ενταγμένα. Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης κάλεσε τους δημάρχους να κινηθούν με ταχύτητα, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσουν τα έργα που θα προταθούν και να απορροφηθούν οι πόροι που διατίθενται.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι δήμαρχοι Πηνειού Αλ. Καστρινός, Ανδραβίδας- Κρέστενας Δ. Μπαλούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιάς, Κυλλήνης- Ανδραβίδας Δ. Αρβανίτης, Δύμης Α. Παναγιωτόπουλος και Αιγιαλείας Στ. Θεοδωρακόπουλος.
fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου