Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νέος Αιφνιδιασμός: «Κούρεμα» 20%-25% στην Τράπεζα Κύπρου! - Δεν έχει απαντήσει ακόμα η Τρόικα...

Νέα ανατροπή στις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφίσει απόψε τρία νομοσχέδια για: α) την εξυγίανση των τραπεζών (Λαϊκή), β) τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και γ) τον περιορισμό των εκροών, όταν ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες την Τρίτη.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις, που αναμένεται να ανέρχεται σε ποσοστό 20%-25% και θα αφορά μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, άγνωστο παραμένει, ωστόσο, πώς θα δεχτεί το νέο σχέδιο η Τρόικα.

«Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί» τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter,
πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, δίνοντας το στίγμα για την κρισιμότητα των στιγμών. «Η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις. Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί» ανέφερε.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00), νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να προχωρήσει από μόνη της σε «κούρεμα» καταθέσεων.
Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι πρόταση -από κοινού ή χωριστά- για κάποιας μορφής «κούρεμα των καταθέσεων» ενδέχεται να καταθέσουν απόψε στη Βουλή τα δύο κόμματα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη.Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος είχε συνάντηση με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικας.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου