Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο Τσοχταζόπουλος και άλλοι 18


TsoxatzL
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου σε 8 χρόναι κάθειρξη για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις και σύντομα θα παραστεί σε νέες δίκες αφού παραπέμπεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βούλευμα.

Το βούλευμα παραπέμπει για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από επαγγελματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση τους: Άκη Τσοχατζόπουλο, Αστέριο Οικονομίδη, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννη Σμπώκο, Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα, Νίκο Γεωργουλάκη, Παναγιώτη Σταμάτη, Παντελή Ζαχαριάδη, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Σπύρο Χατζηνικολάου, Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανιτίδη,
Νίκο Καρατζά και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Παράλληλα το βούλευμα (545/13) παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου για μία άλλη πράξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος που έγινε το 1997. Ακόμη παύει οριστικά τη δίωξη για όλους τους κατηγορουμένους για την κατηγορία της σύστασης οργάνωσης, ενώ ζητά να μην απαγγελθεί κατηγορία κατά της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου για συμμετοχή στην οργάνωση.
Σε ό,τι αφορά την Βίκυ Σταμάτη, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι δεν πρέπει να της απαγγελθεί κατηγορία για την πράξη της ανάληψης εμβασμάτων. Το βούλευμα απορρίπτει τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων για αποφυλάκισή τους με όρους.
Απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία δύο από τους κατηγορουμένους: Η Αικατερίνη Σταμάτη και ο Ευτυχίος Ατσοπάρδης.
Όπως φαίνεται οι περιπέτειές του με την διακιοσύνη θα πάρουν πολύ καιρό να διεκπεραιωθούν. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου