Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στη Τουρκία ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με 100 ελληνικές επιχειρήσεις - Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης


 
Με τη συμμετοχή 100 ελληνικών επιχειρήσεων και 200 τουρκικών, παρουσία των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στην Κωνσταντινούπολη επιχειρηματικό φόρουμ, με το μήνυμα «η ανάπτυξη περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια».

Η Τουρκία είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, με 75 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές, που διψάει για υποδομές και υπηρεσίες, τομείς στους οποίους οι Ελληνες επιχειρηματίες έχουν αναμφισβήτητο προβάδισμα, τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ Θ. Λαβίδας

«Η παρουσία μας στην Τουρκία, όπως και στο Κατάρ πριν από μερικές εβδομάδες, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, έχει για εμάς ένα μήνυμα: νέα έργα, νέες δουλειές», τονίζει ο κ. Λαβίδας, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει εξωστρέφεια με τη διττή έννοια:προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και «άνοιγμα» των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό». 


.........................


Με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς κατά την αυριανή επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συμμετάσχουν στη Β΄ Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

09:45 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ

11:00 Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

12:00 Σύνοδος Β΄ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

13:00 Τελετή Υπογραφής Συμφωνιών.

Δηλώσεις από κ.κ. Πρωθυπουργούς.

15:15 Χαιρετισμοί κ.κ. Πρωθυπουργών στοεπιχειρηματικό φόρουμ, παρουσία επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

16:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον Πρωθυπουργό, εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη, συνοδεύουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Στυλιανίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, η υπουργός Πολιτισμού Ολ. Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ & κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου