Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Να γυρίσει το ΤΕΙ στο πρόγραμμα «Αθηνά 1»

Να γυρίσει το ΤΕΙ στο πρόγραμμα «Αθηνά 1»
Δύο γνωστές λαϊκές παροιμίες ταιριάζουν αυτό το διάστημα στο ΤΕΙ Καβάλας και στην περιπέτεια την οποία βιώνει. Η μία λέει «πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι». Η άλλη αναφέρει «αυτός μόνος του έβγαλε τα μάτια του». Περισσότερες λεπτομέρειες επί του παρόντος μπορεί και να μην χρειάζονται. Ο αγώνας να επανέλθει το ίδρυμα στο «Αθηνά 1» συνεχίστηκε χθες, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Όπως όμως δηλώνουν πολλοί, μεταξύ των οποίων και παράγοντες του ιδρύματος, «υπήρξαν στο ίδρυμα εσωτερικές τριβές που το Υπουργείο Παιδείας τις εκμεταλλεύτηκε». Γίνεται λόγος για λάθη και τοπικές εσωτερικές αστοχίες που προς το παρόν δεν έχουν διορθωθεί! Αν και έγινε φιλότιμη προσπάθεια ούτε χθες η εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ
Καβάλας παρουσιάστηκε με κοινή άποψη, απόφαση, θέση επί των προτάσεων του Υπουργείου!
Σήμερα στις 10.30 το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας θα βρίσκεται ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, προκειμένου να ενημερώσει την διοίκηση του ιδρύματος για τα νεότερα που υπάρχουν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Τελικές αποφάσεις αναμένονται να υπάρξουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι ελπίζουν και προσπαθούν να διορθώσουν την… διόρθωση του σχεδίου Αθήνα.
Το χθεσινό ψήφισμα της συγκλήτου του ΤΕΙ είναι το ακόλουθο: Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Καβάλας, διαπιστώνει ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» το Ίδρυμά μας βρίσκεται αιφνιδιαστικά χωρίς Τμήμα Πληροφορικής, παρά το γεγονός ότι διαθέτει υψηλών προσόντων ακαδημαϊκό προσωπικό και προωθημένης τεχνολογίας εξοπλισμό, συστατικά ενός πραγματικού θύλακα αριστείας. Δε συμφωνούμε να απογυμνωθεί ακαδημαϊκά το Ίδρυμά μας από το αντικείμενο της Πληροφορικής και προσκαλούμε τους πολίτες της Καβάλας, τους Βουλευτές και τις Αρχές του Τόπου μας να στηρίξουν μαζί με τους φοιτητές μας τη θέση αυτή.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου