Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Σε δέκα μέρες η τελική έγκριση για τις Σκουριές “Είναι μία επένδυση που θέλουμε πάρα πολύ”, δηλώνει στη Wall Street Journal ο πρωθυπουργός

Σαμαράς: Σε δέκα μέρες η τελική έγκριση για τις Σκουριές
Για την πρόσφατη επίθεση κουκουλοφόρων στις Σκουριές μιλάει στη Wall Street Journal ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά και τονίζοντας πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα προχωρήσει η έγκριση της επένδυσης της εταιρείας Eldorado, που θα εξορύξει χρυσό από την περιοχή.
Σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα κάνει εκτεταμένη αναφορά στα επεισόδια στις Σκουριές και στις καθυστερήσεις για την έγκριση των εργασιών της Eldorado, σημειώνοντας ότι η επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας προκάλεσε ζημιές ύψους 1 εκατ. ευρώ
και θα καθυστερήσει τις εργασίες για περίπου δύο εβδομάδες.
“Αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά”, τονίζει στη Wall Street Journal ο Αντώνης Σαμαράς, και εξηγεί: “Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, και θα προστατεύσουμε πάση θυσία τις ξένες επενδύσεις στη χώρα”.
“Αυτή είναι μία επένδυση που θέλουμε πάρα πολύ”, υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως “η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες”.
Εξάλλου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Eldorado, Πολ Ράιτ, σχολιάζει για τα γεγονότα στις Σκουριές: “Η φύση της επίθεσης αυτής ήταν σημαντική, ήταν βασικά μία τρομοκρατική πράξη. Ήρθαμε για να βεβαιωθούμε ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με ικανοποιητικό τρόπο, και τώρα έχουμε λάβει αυτές τις διαβεβαιώσεις”.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου