Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πώς και δεν φώναζαν "Φονιάδες των λαών, αμερικάνοι;" - VIDEO

Τη δόξα του ΠΑΜΕ εζήλωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να κάνει πολιτικό ακτιβισμό καταλαμβάνοντας κτίρια. Στη μάχη της Αριστεράς για το ποιος είναι πιο… αριστερός, πιο επαναστάτης και πιο μάχιμος, δεν έπρεπε να μείνει πίσω και το κόμμα του Τσίπρα. 

Για το λόγο αυτό η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πρωί – πρωί, μιας και δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει (ίσως να πάνε για δουλειά;) και πήγε να καταλάβει το γραφείο του Γιώργου Μέργου στην οδό Σταδίου.

Με τον τρόπο αυτό έκαναν το καθήκον τους στο πλαίσιο της επαναστατικής
γυμναστικής που τους έχει επιβάλλει ο σύντροφος Αλέξης. Ίσως έτσι νόμισαν ότι θα κερδίσουν τα 15 λεπτά διασημότητάς τους. Και το κατάφεραν, αλλά από ουσία μηδέν. Διότι ναι, ο κ. Μέργος είναι αυτές τις ημέρες persona non grata αλλά τι κατάλαβαν που έκαναν κατάληψη σε ένα άδειο γραφείο;

Ο σκοπός προφανής. Κατάληψη του κτιρίου, έρχονται τα ΜΑΤ, πέφτει λίγο σπρώξιμο, λίγο ξύλο και το τζέρτζελο στήθηκε. Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν, το θέμα έγινε πρώτο στα κανάλια, κάποιοι πήγαν στο νοσοκομείο και η Κουμουνδούρου ξεκίνησε και πάλι το γνωστό παραμύθι της Χούντας, της αστυνομοκρατίας και ούτω κάθε εξής.

Άλλωστε, υπήρχε το προηγούμενο της κατάληψης του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει και αυτός τα δικά του… επαναστατικά εύσημα.

Το ερώτημα είναι όμως ένα: 


Έχει κάθε άνθρωπος δικαίωμα να μπουκάρει και να κάνει καταλήψεις δημιουργώντας ένταση, όπου και όποτε γουστάρει; 

Μπορώ εγώ να πάω στα γραφεία της Κουμουνδούρου, να μπω μέσα, να σηκώσω πανό, να κάνω φασαρία γιατί δε μου αρέσει το κοκοράκι του Τσίπρα; 

Αστεία πράγματα.






http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου