Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμάκια από Ελλάδα και Τουρκία για την υπερχείλιση του Έβρου Η στάθμη του ποταμού παραμένει στα όρια της κατάστασης συναγερμού video

Κλιμάκια από Ελλάδα και Τουρκία για την υπερχείλιση του Έβρου Μπορεί η καιρικές συνθήκες να έχουν βελτιωθεί στην περιοχή του Έβρου, όμως η στάθμη του ποταμού, δεν παύει να παραμένει στα όρια της κατάστασης συναγερμού. Για το λόγο αυτό, κλιμάκια εκπροσώπων των ελληνικών και τουρκικών αρχών στα οποία συμμετείχαν και εμπειρογνώμονες, επισκέφθηκαν από κοινού της περιοχής Υψάλων και Φερών και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που δημιουργεί η άνοδος της στάθμης του ποταμού Έβρου καθώς και για την απειλή πλημμυρών.
Οι δύο πλευρές επιβεβαιώνοντας τη στενή τους συνεργασία, αλληλοδεσμεύτηκαν, πως σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, κατά την οποία θα απειλούνται παρέμβριοι οικισμοί και ανθρώπινες ζωής, θα
προχωρήσουν εκατέρωθεν σε τεχνητές θραύσεις αναχωμάτων και κατακλύσεις υδάτων, για την αποσόβηση του κινδύνου.
Σημειώνεται πως η περιοχές Φερών και Υψάλων, λόγω και της εκβολής του ποταμού Εργίνη από την Τουρκία στον Έβρο, αποτελούν τη λεκάνη όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες υδάτων, με συνέπεια να δημιουργείταιαυξημένος κίνδυνος πλημμυρών.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από υπερχείλιση του ποταμού, το 2009, καθώς είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό στην περιοχή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου