Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

To 8ο Γυμνάσιο Καβάλας αγωνίζεται για να αναγνωριστεί ως πειραματικό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το 8ο Γυμνάσιο Καβάλας συνεχίζει να αγωνίζεται για την ένταξή του ως πρότυπο πειραματικό σχολείο. Μόλις χθες, οι μαθητές του, σε ψήφισμα που παραδόθηκε εκ μέρους μελών του 15μελούς στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας, αιτήθηκαν να προωθηθεί το αίτημά τους και να γίνει σαφής η αναγκαιότητα εκπλήρωσής του από τους αρμόδιους.
Συγκεκριμένα, το ψήφισμα, το οποίο απεστάλη εκ μέρους των μαθητών και στην κεντρική Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), παραδόθηκε χθες στις 12.30 το πρωί, στο γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας, παρουσία του διευθυντή Γιώργου Χεριστανίδη. Σκοπός των μαθητών ήταν να συναντηθούν και με τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε εκτάκτως και με τον δήμαρχο, ο οποίος λόγω ανειλημμένων
υποχρεώσεων εκπροσωπήθηκε από αντιδήμαρχο του δήμου Καβάλας. Το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο εκ μέρους των μαθητών του σχολείου υπέγραψε το σύνολο του δεκαπενταμελούς και παραδόθηκε από έξι εκπροσώπους του, είχε ως εξής: «Εμείς, οι μαθητές τους 8ου Γυμνασίου Καβάλας, διεκδικούμε για την πόλη μας και την περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη λειτουργία ενός Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου. Διεκδικούμε εν ονόματι της δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης (επειδή και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. είναι Ελλάδα και δικαιούται να διαθέτει ένα Π.Π.Σ. Δ/θμιας Εκ/σης), την ένταξη του σχολείου μας στο θεσμό των Π.Π.Σ. Αγωνιζόμαστε για να δοθεί το δικαίωμα στο σχολείο μας να αξιολογηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις ένταξής του στα Π.Π.Σ.».
Όσο για τις εντυπώσεις των ίδιων των παιδιών; Η Ευαγγελία Ζάχου, μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου και μέλος του 15μελους, σχολίασε τη συνάντηση που είχαν τα παιδιά στη Δευτεροβάθμια λέγοντας: «Ο κύριος Χεριστανίδης έχει ασχοληθεί με το πρόβλημά μας, αλλά νομίζουμε ότι έτεινε προς τη συγχώνευση, μη δείχνοντας να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα μ' αυτήν. Ωστόσο, έδειξε κάθε προθυμία να προωθήσει το ψήφισμά μας στον υπουργό, όπως και του ζητήσαμε να κάνει. Θα θέλαμε, όμως, πραγματικά να ασχοληθεί και να το πολεμήσει. Εμείς, πάντως, θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με τους τέσσερις βουλευτές της πόλης μας. Τονίσαμε σε όλους, παρουσία και του αντιδημάρχου, ότι για εμάς αυτό είναι μόνο η αρχή. Πέρυσι, δεν είχαμε απόλυτη γνώση του θέματος. Φέτος, γνωρίζουμε καλύτερα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, με το 15μελες να αποτελείται στην πλειονότητά του από μαθητές της Γ' τάξης και μόνο από δύο της Β', τα παιδιά αγωνιούν και αγωνίζονται σχετικά με το τι θα γίνει με το σχολείο και αφότου... τα ίδια έχουν αποφοιτήσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ευαγγελία: «Μπορεί να είμαστε Γ' τάξη, αλλά υπάρχουν παιδιά από πίσω μας, οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Το σχολείο μας είναι ένα κόσμημα για την πόλη και μόνο για δύο μόρια κόπηκε από το να μπει στα πρότυπα πειραματικά σχολεία, ενώ παρά τα όσα κάναμε, δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα μετά, μέχρι τώρα. Είναι, όμως, το μοναδικό σε ολόκληρη την Μακεδονία και Θράκη, τα υπόλοιπα είναι στην Αθήνα. Είναι άδικο για την Καβάλα να μην υπάρχει.».
Λυδία ΕΛΙΟΓΛΟΥ
lydelioglou@gmail.com
Εβδόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου