Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Νίκος Παναγιωτόπουλος υφυπουργός εργασίας στο Real FM



              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Real FM

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Real Fm ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι εάν δεν αναστραφεί η υφεσιακή πορεία της χώρας δεν θα αναστραφεί η και η πορεία της ανεργίας. Τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας τα χρηματοδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την ανεργία των νέων είναι προγράμματα που απλώς συγκρατούν την επιδείνωση των δεικτών της ανεργίας, δεν αποτελούν λύση.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Μέργου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε, όπως το έχει ήδη κάνει και στη βουλή,  ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των  καθ’ υπερβολήν λαϊκιστών και των καθ’ υπερβολήν τεχνοκρατών. Τόνισε δε ότι η αναθεώρηση του μηχανισμού προσδιορισμού του κατώτατου μισθού που είναι μνημονιακή μας υποχρέωση δεν πρέπει να θεωρηθεί με τίποτα όχημα για περεταίρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Όσον αφορά το θέμα των απεργιών ο υφυπουργός τόνισε « ότι δεν υπάρχει θέμα έναρξης διαλόγου για επανεξέταση αυτής της νομοθεσίας » και ότι το ζήτημα έχει ήδη υποβαθμιστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Το ζήτημα είναι η αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν στην απεργία και όχι οι απεργίες αυτές καθ’ εαυτές.

Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών ο υφυπουργός τόνισε ότι η εξαγγελία ισχύει και ότι έχει ήδη αρχίσει ο διάλογος με τους επικεφαλής των ασφαλιστικών ταμείων για τον ακριβή προσδιορισμό των δικαιούχων και την τελική ρύθμιση του ζητήματος με υπουργική απόφαση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου