Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Λύθηκε ο «Γόρδιος Δεσμός» της Καβάλα Oil


Λύθηκε ο «Γόρδιος Δεσμός» της Καβάλα Oil

Σε αντίθεση με το θέμα του 12%, που δεν εξελίσσεται καθόλου θετικά για την Καβάλα και τη Δράμα, θετική εξέλιξη χθες υπήρξε στο θέμα των πετρελαίων. Ο «Γόρδιος Δεσμός» των τελευταίων μηνών ή και ετών λύθηκε, έτσι το θέμα οδεύει προς κύρωση στη βουλή.
Χθες ο υφυπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε την απόφαση με την οποία παρατείνεται η άδεια εκμετάλλευσης στην Καβάλα Oil και την Ενεργειακή Αιγαίου, στα υφιστάμενα κοιτάσματα, στον κόλπο της Καβάλας.
Προηγήθηκε αναθεωρημένη έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους την οποία είχε ζητήσει ο κ.
Σταϊκούρας.
Η σύνταξη αυτής της έκθεσης καθυστέρησε λίγες μέρες γι΄ αυτό και καθυστέρησε η εξέλιξη του θέματος. Τώρα η απόφαση Σταϊκούρα προωθείται στη βουλή για να εγκριθεί, κατά πάσα πιθανότητα θα φτάσει εκεί ως ξεχωριστό κείμενο, έχοντας από την άλλη πλευρά την υποστήριξη όχι μόνο των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Γι΄ αυτήν την εκκρεμότητα της Καβάλα Oil και της Ενεργειακής Αιγαίου, ήταν ενημερωμένα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρόσφατη τη συνάντηση των εργαζομένων στα πετρέλαια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο. Είναι γνωστό ότι η Ενεργειακή Αιγαίου έθεσε ως προϋπόθεση από καιρό τώρα, την παράταση των αδειών στα υφιστάμενα κοιτάσματα, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου