Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Νέες προκλήσεις από τη FUEN για διορισμό Ιμάμηδων

8738e8b3a05fdf67149265fc3815bab0 LΆλλη μία συκοφαντική επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή τον νόμο για τον διορισμό των ιμάμηδων, από FUEN, ευρωπαϊκή οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και… απορρόφησης τουρκικών κονδυλίων!
Η «Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» (FUEN), γνωστή οργάνωση για τον ρόλο που παίζει υπέρ της…«Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως η τροπολογία που προβλέπει διορισμό θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά και δημόσια σχολεία της Δυτικής Θράκης, είναι χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία και στην ελευθερία συνείδησης.

Επίσης αναφέρει, ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον κρατικό έλεγχο πάνω στη θρησκεία και πως η ίδια είναι αντίθετη σε αυτή την ρύθμιση που ετοιμάστηκε χωρίς να ληφθεί η άποψη των εκπροσωπούντων την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης (μέλος της FUEN), όπως η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) και ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) (σ.σ. !!!) και εκφράζει τη λύπη της διότι δεν λήφθηκε υπόψη η ενάντια άποψη που κατά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο εξέφρασαν οι Τούρκοι βουλευτές, και δεν δόθηκε ο λόγος στη μειονότητα σε ένα θέμα που την αφορά άμεσα.
Δηλώνει ακόμη πως ως φορέας με 94 φορείς-μέλη σε πάνω από 30 χώρες, παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση της…«Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», η οποία θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Και τέλος η FUEN ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να φερθεί σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάννης και τις υπόλοιπες διεθνείς υποχρεώσεις της. (Προξενείο-Στοπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου