Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καλοί και κακοί οφειλέτες…

Οι φιλίες ασφαλώς ποτέ δεν πρέπει να ενοχοποιούνται. Ποιος είναι φίλος με ποιον και γιατί είναι δικό του πρόβλημα και κανενός άλλου. Έτσι, λοιπόν, και ο προσφάτως συλληφθείς ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι φίλος του κι έσπευσε να τον ευχαριστήσει γιατί τον στήριξε στη δύσκολη στιγμή.
Βρέθηκαν στην εκδήλωση για τη στρατηγική της έντασης, εκεί που ο Τσίπρας είπε όλους όσους στηρίζουν την κυβέρνηση, ουσιαστικά αντιδημοκράτες. Κι όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες από το protothema.gr ήταν ιδιαίτερα θερμή η συνάντησή τους.
Στο ίδιο πάνελ κάθισε ο κ. Κιμούλης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον ηθοποιό να αναφέρεται στην προσωπική του περιπέτεια λέγοντας ότι δεν νιώθει ηττημένος, αλλά αμήχανος. Ξεκαθάρισε ότι “θα συνεχίσω να διατυπώνω τις πολιτικές μου θέσεις». Συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να κάνει ούτε τον
ήρωα, ούτε το θύμα, αλλά ούτε να δώσει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουν κάποιοι ως Δούρειο Ίππο. Εξέφρασε, επίσης, την συγκίνησή του, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, για την έμπρακτη αλληλεγγύη, όπως είπε. «Σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την κίνηση αλληλεγγύης». Επίσης τόνισε: «Ό,τι διατυπώσω είναι ένας βιωματικός λόγος, γιατί η προσωπική μου περιπέτεια αποτέλεσε στιγμιότυπο της στρατηγικής της έντασης», η οποία ήταν το θέμα της εκδήλωσης.
Είπε ακόμη ο Κιμούλης ότι η Αριστερά έχει υποχρέωση, τη ρήξη. Αναλύοντας την κατάσταση είπε ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση του ενοχικού συναισθήματος του πολίτη και εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν φοβούνται αλλά νιώθουν απελπισία.
Συνέστησε, επίσης, ψυχραιμία και ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούεται συνεχώς στις προβοκάτσιες της καταστολής και να μην καταδικάζει αορίστως τη βία, «όχι γιατί είμαστε υπέρ της αλλά γιατί έχει ένα σκοπό, στην διατήρηση της κρατικής βίας».
Μιλώντας για την κυβέρνηση ο κ. Κιμούλης, είπε ότι ζητά το μέγιστο και ότι τώρα διεκδικεί να τελειώσει με την Αριστερά ως αξιακό σύστημα. Σημείωσε ότι η Αριστερά οφείλει να επενδύσει στο ηθικό πλεονέκτημα, «ζητείται πάθος, γιατί η έλλειψή του δηλώνει έλλειψη πίστης», είπε ο κ. Κιμούλης.
Την ομιλία του ο ηθοποιός την έκλεισε σημειώνοντας: «Είμαστε περισσότεροι και έχουμε δίκιο και σας το λέει ένας που πλησιάσατε προσωπικά την απελπισία του».
Καλά όλα αυτά, όμως, ένα ερώτημα έχουμε. Η Αριστερά καλύπτει και στηρίζει όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου ή κάνει επιλογές ανάλογα με τα πολιτικά του πιστεύω; Δηλαδή ο κ. Τσίπρας θα στήριζε στη δύσκολη στιγμή και τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ ή της Εξπρές Σέρβις ή μήπως αυτοί είναι επιχειρηματίες;
Άραγε όταν χρωστά ένας επιχειρηματίας του θεάτρου ή ένας γνωστός αριστερός ηθοποιός είναι μικρότερο έγκλημα από τον οφειλέτη που είναι δεξιός;
Και γιατί ο κ. Κιμούλης θεωρεί εαυτόν κυνηγημένο λες και είναι ο Τσε Γκεβάρα στα βουνά; Δεν είχε ακάλυπτες επιταγές 200.000 ευρώ για τις οποίες εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης; Έχει καμιά σημασία αν αυτές οι οφειλές αφορούσαν παλαιότερα θέατρά του;
Ασφαλώς κανείς δε συμφωνεί με την ανθρωποφαγία ή με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως πιθανότατα έγινε στην περίπτωση του Κιμούλη. Όμως, τα χρέη στο δημόσιο είναι χρέη και δε μπορεί να εξαιρείται ο Κιμούλης κι όχι αυτός που χρωστά 1.000 ευρώ και κινδυνεύει να χάσει τη σύνταξή του.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει με όσους χρωστούν πάνω από 50 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Θα τους χωρίσει σε καλούς και κακούς οφειλέτες, στους πρώτους θα τα χαρίσει και τους δεύτερους, τους μη αρεστούς, θα τους τσακίσει;
Καλές οι αγκαλιές κ. Τσίπρα, αλλά τα χρέη είναι χρέη. Εκτός κι αν στο αξιακό σύστημα της Αριστεράς δεν υπάρχουν χρέη οπότε να ψηφίσουμε όλοι μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου