Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στέγνωσαν σχολείο από πετρέλαιο!

Φωτογραφία για Στέγνωσαν σχολείο από πετρέλαιο!
 Αφαίρεσαν 600 λίτρα από το δημοτικό της Άνω Γατζέας Στα… κρύα του λουτρού άφησαν μαθητές και διδακτικό προσωπικό άγνωστοι δράστες, οι οποίοι νυχτερινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, αφαίρεσαν από το λεβητοστάσιο του Δημοτικού Σχολείου Άνω Γατζέας 600 λίτρα πετρελαίου!
Αναστάτωση προκάλεσε η κλοπή σε βάρος του σχολείου στην τοπική κοινότητα της Γατζέας, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές έμειναν χωρίς θέρμανση στις αίθουσες διδασκαλίας.
Οι θρασύτατοι «κυνηγοί καυσίμων» παραβίασαν την πόρτα του λεβητοστασίου που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Γατζέας και μπήκαν μέσα αδειάζοντας την δεξαμενή πετρελαίου κι αφήνοντας τους μαθητές στην κυριολεξία να ξεπαγιάσουν.
Ακόμη ωστόσο παραμένει άγνωστος ο τρόπος που μεταφέρθηκαν τα 600 λίτρα πετρελαίου.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πότε θα εφοδιαστεί ξανά η δεξαμενή πετρελαίου, που σημαίνει ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου θα αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μέσα σε παγωμένες
αίθουσες διδασκαλίας.
Τα 600 λίτρα πετρελαίου που φυλάσσονταν στο λεβητοστάσιο εκτός από τις ανάγκες θέρμανσης του Δημοτικού Σχολείου Άνω Γατζέας προορίζονταν και για τις ανάγκες θέρμανσης της Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή την επόμενη ημέρα από το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι και ειδοποίησαν αμέσως το Α.Τ. Μηλεών.
Το ίδιο βράδυ στην παραλία της Κάτω Γατζέας άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 80 μέτρα καλωδίου χαλκού από τον κεντρικό δημοτικό φωτισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι την παραλία.
Και οι δύο κλοπές σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και πιθανολογείται ότι ο δράστης ή οι δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα και στις δύο περιπτώσεις κλοπής.
«Έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους των χωριών μετά τις δύο κλοπές. Οι δράστες δεν δίστασαν να αφαιρέσουν το πετρέλαιο θέρμανσης που προορίζονταν για το Δημοτικό Σχολείο της Άνω Γατζέας. Πρώτη φορά παρατηρείται τέτοιο περιστατικό στην περιοχή μας», τονίζει ο υπεύθυνος ύδρευσης Νοτίου Πηλίου κ. Κώστας Λεγαντής.
Ζητούν φύλαξη
Δεν είναι η πρώτη που από το λεβητοστάσιο σχολείου της Μαγνησίας εξαφανίζεται πετρέλαιο. Στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, εκμεταλλευόμενοι την αργία, έναν τόνο πετρέλαιο είχαν κλέψει άγνωστοι από το λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στο Βόλο, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Οι κλοπές πετρελαίου από σχολεία εξελίσσονται σε μάστιγα σε όλη τη χώρα τον φετινό χειμώνα, καθώς είναι απανωτά τα περιστατικά που καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δημοτική σύμβουλος Βόλου, Σ. Μπαρτζώκα, είχε εκφράσει την οργή της για την κλοπή πετρελαίου σε μια περίοδο κατά την οποία τα σχολεία προμηθεύονται με μεγάλη δυσκολία καύσιμα για τη θέρμανση των μαθητών.
Οι διευθυντές επαναφέρουν το θέμα της φύλαξης των σχολικών μονάδων, καθώς ειδικά τις μέρες των γιορτών και τα σαββατοκύριακα γίνονται στόχος διαρρηκτών, που αφαιρούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά ακόμη και τρόφιμα από τα κυλικεία.
Ρεπορτάζ της Αθηνάς Τσιργή στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος»
onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου