Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες




Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, που ήταν πιθανόν φρουροί ασφαλείας, σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα και για την οποία αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ήταν έργο καμικάζι, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
  
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από μια δευτερεύουσα είσοδο της πρεσβείας, αυτή που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να πάρουν θεωρήσεις εισόδου (βίζες) για τις ΗΠΑ.
  
Δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη και μια γυναίκα έχει τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο κάνει λόγο για πολλούς άλλους τραυματίες.
  
Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή κάνει λόγο για ένα νεκρό.
 
 Η υπόθεση του καμικάζι δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές.
  
Η έκρηξη δεν προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του συγκροτήματος της πρεσβείας, πρόσθεσε το NTV.
  
Πολλά πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έχουν σταλεί στον τόπο της έκρηξης, όπου έχει μεταβεί επίσης ο αρχηγός της τουρκικής αστυνομίας Μεχμέντ Κιλιτσλάρ.
  
Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία αναπτύσσουν στο τουρκικό έδαφος, υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ, συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος Πάτριοτ οι οποίες προορίζονται για να προστατεύσουν την Τουρκία από ενδεχόμενες συριακές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου