Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ρομπότ αντικαθιστά τον ασθενή μαθητή!

Ρομπότ αντικαθιστά τον ασθενή μαθητή!
Γυρίζει στους διαδρόμους, παρακολουθεί τη διδασκαλία και αλληλεπιδρά με τους συμμαθητές του. Είναι το ρομπότ VGo που αντικαθιστά τον Ντέβον Κάροου ο οποίος λόγω σοβαρής αλλεργίας δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο.
Το ρομπότ VGo άλλαξε τη ζωή του εφτάχρονου Αμερικανού, ο οποίος πλέον κινείται εικονικά σε ένα περιβάλλον που, σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσε να ήταν μοιραίο για τη ζωή του. Κυκλοφορεί στο σχολείο, επικοινωνεί με τους συμμαθητές του και παρακολουθεί τα μαθήματα χάρη στον μηχανικό φίλο του, ο οποίος έχει ύψος 1,2 μέτρα. Αντί για κεφάλι, το ρομπότ διαθέτει μικροκάμερα και οθόνη στην οποία εμφανίζεται το χαμογελαστό πρόσωπο του μικρού Ντέβον. «Είναι φανταστικό!» λέει το επτάχρονο αγόρι, που μπορεί να μην είχε ποτέ τη δυνατότητα να πάει στο σχολείο. Ο
Ντέβον υποφέρει από μια επικίνδυνη μορφή αλλεργίας σε γαλακτοκομικά προϊόντα και φιστίκια. Αν το σώμα του έρθει σε επαφή με τα σωματίδια αυτών των ουσιών που διασπείρονται στον αέρα, παθαίνει αναφυλακτική καταπληξία που του κλείνει το φάρυγγα και του κόβει την αναπνοή. Αν και δεν πρέπει να βγαίνει ούτε από το ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιό του σπιτιού του, μπορεί να πηγαίνει εικονικά στο σχολείο ή και αλλού χάρη στον μηχανικό φίλο του, τον οποίο χειρίζεται από απόσταση, μέσω σύνδεσης με τον υπολογιστή του. Το ρομπότ κινείται σε τροχούς, ο κινητήρας του παίρνει ενέργεια από μπαταρία, ενώ η μικροκάμερα περιστρέφεται ώστε να μπορεί να βλέπει ό,τι συμβαίνει γύρω του. Επίσης, διαθέτει τέσσερα μικρόφωνα που καταγράφουν ό,τι συμβαίνει γύρω του και δύο μεγάφωνα απ’ όπου ακούγεται η φωνή του Ντέβον, ενώ στην οθόνη του εμφανίζεται το πρόσωπο του μικρού αγοριού.
Το ρομπότ είναι κατασκευασμένο από τη Vgo Communmictions και η τιμή του φτάνει τα 4.500 ευρώ, συν ογδόντα ευρώ τον μήνα που κοστίζει η συντήρησή του. Ο Ντέβον κατάφερε να έχει αυτό το μηχάνημα χάρη στις προσπάθειες της μητέρας του, η οποία έπεισε τους αρμόδιους για την αναγκαιότητα προμήθειας του ρομπότ ώστε ο γιος της να μορφωθεί και να μη χάσει επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου