Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το ΤΕΙ Καβάλας μετονομάζεται σε ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης


Μείζον πρόβλημα η μείωση του προϋπολογισμού κατά 2 εκατ. ευρώ
Σε ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μετονομάζεται πλέον το ΤΕΙ Καβάλας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σχέδιο «Αθηνά».

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση για τη συγχώνευση των ιδρυμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καβάλα παραμένουν τα οκτώ από τα δέκα τμήματα, με τη διατήρηση ταυτόχρονα των δέκα κατευθύνσεων.

Καταργείται το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, που είχε έδρα τη Δράμα και απορροφάται από το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων Σερρών, και με τη συγχώνευση καταλήγουν ως τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, το τμήμα Οινολογίας συγχωνεύεται με το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ
Θεσσαλονίκης και θα υπάγεται πλέον στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής συγχωνεύεται με το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών και παραμένει με έδρα την Καβάλα με την ονομασία τμήμα Τεχνικών Πληροφορικής.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Θανάσης Μητρόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ επισημαίνει ότι «το ΤΕΙ Καβάλας είχε δέκα τμήματα με ανάλογο αριθμό κατευθύνσεων, τώρα υπάρχουν οκτώ τμήματα με δέκα κατευθύνσεις. Διατηρούμε την αυτονομία μας, με μια μικρή κάμψη στη Δράμα. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα οργανωτικά ζητήματα που ανέκυψαν κι έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του νέου τμήματος Πληροφορικής στην Καβάλα τα οποία ελπίζουμε γρήγορα να ξεπεραστούν».

Όσον αφορά το θέμα της αλλαγής στην ονομασία του εκπαιδευτικού ιδρύματος ο κ. Μητρόπουλος υπογραμμίζει: «Αν και έρχεται ως δευτερεύον, εντούτοις θα έλεγα πως είναι σημαντικό, καθώς το ΤΕΙ Καβάλας έχει ένα καλό brand name, είναι αναγνωρισμένο διεθνώς οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσουμε πλέον ως ΤΕΙ ΑΜ-Θ».

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ υπογραμμίζει ότι το μείζον πρόβλημα είναι και παραμένει αυτό της μείωσης του προϋπολογισμού του εκπαιδευτικού ιδρύματος κατά 2 εκατ. ευρώ.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου