Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σκάνδαλο επιπέδου... Τσάμπιονς Λιγκ

AAF94692E8CA05E39ACC14D284BC3C98Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου έφερε στο φως η Europol, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για περισσότερα από 380 στημένα παιγνίδια σε όλη την Ευρώπη.
Η Europol ανακοίνωσε σήμερα στη Χάγη, ότι μεταξύ των στημένων αγώνων είναι οι προκριματικοί αγώνες για το Mundial, το Euro καθώς και δύο παιγνίδια του Champions League, τα οποία φέρεται να απέφεραν κέρδη ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Χώρες όπως η Ισπανία, η M. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Τουρκία και η Ολλανδία εμπλέκονται στο σκάνδαλο, ενώ η Europol προχώρησε σε ταυτοποίηση 425 εμπλεκομένων προσώπων, κατά τις έρευνες που διεξάγει τους τελευταίους 18 μήνες, σε συνεργασία με πέντε
ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Ρομπ Γουεϊνράιτ, φαίνεται πως υπάρχει ένα καρτέλ στημένων αγώνων με έδρα τη Σιγκαπούρη, το οποίο έχει διασυνδέσεις με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και το οποίο διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις, κυρίως με την Ιταλία.
Ο Γουεϊνράιτ έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ όπως είπε, αυτές οι αποκαλύψεις είναι μόνο η αρχή του παγόβουνου.
Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν ήδη συλλάβει 50 άτομα για την υπόθεση, ωστόσο, τα ονόματα υπόπτων ή φερόμενων ως εμπλεκομένων δεν θα ανακοινωθούν έως ότου τελεσφορήσουν οι έρευνες. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου