Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μάχη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για ζεστό χρήμα Να... σώσει ότι μπορεί επιχειρεί ο Α. Σαμαράς


Μάχη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για ζεστό χρήμα

Να... σώσει ότι μπορεί από τα χρήματα που θα λάβει η χώρα τα επόμενα χρόνια θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βρυξέλλες σήμερα, Πέμπτη.
Η Ελλάδα εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει περί τα 14 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 έναντι 20,2 δισ. της προηγούμενης περιόδου.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού κρατούν μικρό καλάθι και επισημαίνουν ότι η σημερινή μάχη έχει ως βάση εκκίνησης τα 11,5 - 12 δισ. ευρώ, καθώς η Κομισιόν υπολογίζει τα κεφάλαια που πρέπει να λάβει η χώρα σύμφωνα με στοιχεία προ κρίσης τα οποία δεν έχουν ενσωματώσει τη μεγάλη ύφεση
των τελευταίων ετών.
Ο Α. Σαμαράς έχει στα χέρια του την έκθεση της συμβουλευτικής Roland Berger, και όπως αναφέρει η Wall Street Journal Online: "ένα μικρό κράτος-μέλος της Ε.Ε. πάει καλά προετοιμασμένο να παλέψει".
Στην έκθεση αυτή αναφέρεται πόσο θα μπορούσε να στοιχίσει σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης η μείωση της χρηματοδότησης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα την επόμενη επταετία.
Όπως επισημαίνεται στη WSJ, κάθε ευρώ που επενδύεται στην Ελλάδα μέσω του ταμείου συνοχής ή άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων θα παράγει 1,45 έως 2 ευρώ οικονομικής παραγωγής, γεγονός που εξαρτάται και από το αν η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται.

Σαμαράς: Σημαντικά για την ανάπτυξη τα κονδύλια

Στη σημασία των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
“Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας πηγαίνει καλά”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, και πρόσθεσε: “Είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου