Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Βόλος: Απλωσαν στα μανταλάκια… τα κενά στην εκπαίδευση

Απλώσανε σακάκια, πουκάμισα, μπλουζάκια… κενά επιχειρώντας να δείξουν με αυτό τον συμβολικό τρόπο τα κενά από εκπαιδευτικούς – από έμψυχο υλικό- των σχολείων στη Μαγνησία… Η πρωτότυπη πράγματι αυτή διαμαρτυρία έγινε σήμερα από την διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας έξω από το κτίριο Μουρτζούκου (όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στα κάγκελα της γέφυρας στην οδό Αναπαύσεως με Ζάχου.

«Εμείς οι καθηγητές, όταν οι μαθητές δυσκολεύονται να καταλάβουν κάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία, καταφεύγουμε σε ένα μέσο που ονομάζεται εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Διαπιστώνουμε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας δεν αντιλαμβάνονται ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει η
Ελλάδα και ο Νομός Μαγνησίας, το πρόβλημα των κενών εκπαιδευτικών, που τα παιδιά μας χρειάζονται», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης.
Και πρόσθεσε: «αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας για να καταλάβουν οι Υπουργοί τι συμβαίνει και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Στη Μαγνησία λείπουν 40 εκπαιδευτικοί αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετατραπούν σε είλωτες και να κάνουν υποχρεωτικές υπερωρίες. Το κάνουμε για το καλό των μαθητών μας αλλά δεν αντέχουμε άλλο».
«Θα στείλουμε τις φωτογραφίες στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και στην Τρόικα. Περίπου 800 ώρες είναι κενές εκ των οποίων οι 500 έχουν καλυφθεί με υπερωρίες. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με λύσεις του ποδαριού αλλά με λύσεις που να στοχεύουν στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου