Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μαθητές κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τις εξετάσεις

ΟΛΜΕ: 1.600 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία
Ακόμα και στο μέσο της σχολικής περιόδου εξακολουθούν να υπάρχουν 1.600 κενά εκπαιδευτικών και για πρώτη φορά παρατηρείται το φαινόμενο να κινδυνεύουν μαθητές/μαθήτριες να αποκλειστούν από τις εξετάσεις λόγω της άρνησης της πολιτείας να καλύψει τα κενά ακόμα και σε βασικά μαθήματα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, σε συνάντηση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εκπαιδευτικών της Γερμανίας, της GEW, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ulrich Thöne και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Manfred Brinkmann. Από την πλευρά της ΟΛΜΕ συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κοινά προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς στις δύο χώρες αλλά και ευρύτερα τους εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος τόνισε επίσης στο καλωσόρισμά του τη σημαντική συμβολή της Ομοσπονδίας Γερμανών Εκπαιδευτικών GEW στη διαμόρφωση μιας αντικειμενικής εικόνας στην Ευρώπη σχετικά με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική εκπαίδευση. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της GEW από μέρους της ΟΛΜΕ για τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές/μαθήτριες των σχολείων, όπως τον υποσιτισμό και την ενίσχυση της διαρροής κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση. Σοβαρά προβλήματα, ανέφερε, αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, ιδίως οι νεοδιόριστοι, που υποχρεώνονται συχνά με μισθό 900 ευρώ να μετοικήσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στον τόπο διορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου