Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Για όλους τους εργαζόμενους της ΒΦΛ – Πληρωμές στον ορίζοντα


Για όλους τους εργαζόμενους της ΒΦΛ – Πληρωμές στον ορίζοντα

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ, η εταιρία θα κάνει πληρωμές αρχές της εβδομάδας. Σήμερα ή το αργότερο αύριο. Η είδηση αυτή είναι σίγουρα ευχάριστη, αφού απλήρωτοι εκτός από τους εργαζόμενους της ΒΦΛ εμφανίζονται να είναι και όσοι δουλεύουν στον εργολάβο. Όπως ακούγεται στο εργοστάσιο, θα πληρωθούν κι αυτοί.
Ο επόμενος στόχος του σωματείου είναι να συναντήσει εντός των ημερών τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Γιάννη Τσάρα. Ο κ. Τσάρας υποσχέθηκε αυτή τη συνάντηση, που όμως δεν έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Πιθανότατα θα γίνει σήμερα. Θα είναι μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για το μέλλον της εταιρίας, το τι σκέπτεται να κάνει με πολλά ακόμη χρέη που υπάρχουν. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν στοιχεία και δεσμεύσεις για την παραγωγή και την πώληση των λιπασμάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Πέμπτη το μεσημέρι συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί πάλι η ΒΦΛ. Είναι μια συζήτηση με αφορμή τα πρόσφατα γνωστά προβλήματα με την
ΔΕΠΑ. Στο εργοστάσιο το φυσικό αέριο επανήλθε κανονικά από την περασμένη Τετάρτη.
Εντωμεταξύ ιστοσελίδες από την Αθήνα συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την ΒΦΛ, όπως δείχνει ανάρτηση της agrotypos. Gr : Συνάντηση με την διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας ELFE στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, ζητάει το σωματείο εργαζομένων μετά τη συμφωνία της εταιρείας με τη ΔΕΠΑ που επέτρεψε την επανατροφοδοσία της με φυσικό αέριο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Γιώργος Τσιμενίδης: «τελικά το εργοστάσιο θα λειτουργήσει αλλά περιμένουμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με την διοίκηση προκειμένου να μας πει το σχέδιό για τοπ μέλλον έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί αυτή η κατάσταση».
Και πρόσθεσε: «θέλουμε να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ώστε να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση. Προσδοκούμε η συνάντηση αυτή να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Για αν παραχθεί αμμωνία χρειάζεται κάποιος χρόνος. Ήδη η διαδικασία από την Κυριακή το απόγευμα ξεκίνησε. Αύριο το μεσημέρι θα έχουμε και παραγωγή αμμωνίας.
Να σημειωθεί ότι προκειμένου να αποτραπεί, το κλείσιμο στη ελληνική λιπασματοβιομηχανία, γεγονός που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην εγχώρια αγοράς λιπασμάτων, χρειάστηκε η ELFE να καταθέσει μια καλά στοιχειοθετημένη πρόταση αποπληρωμής υποχρεώσεων προς τη ΔΕΠΑ. Ειδικότερα η πρόταση της ELFE, προβλέπει, την καταβολή 20 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να καλυφθεί το κόστους τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο και μέρος των οφειλών. 
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου