Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ… ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ Δεν έβρισκαν υποψήφιους από την Καβάλα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



Ακόμη και μετά την παρέλευση της προθεσμίας αναζητούσαν υποψηφίους αντιπροσώπους για το συνέδριο καθώς τα μέλη της επιτροπής αντιμετώπισαν την γενική άρνηση μελών και στελεχών
Γενική επιστράτευση για να βρεθούν υποψήφιοι για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έγινε χθες στην Καβάλα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα μέλη των επιτροπών συνεδρίου αντιμετώπισαν γενική άρνηση των μελών να δηλώσουν υποψηφιότητα. Η άρνηση ήταν τέτοια που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτονταν καν οι θέσεις αντιπροσώπων που αναλογούν στον νομό Καβάλας.
Μπορεί την Κυριακή να αναθάρρησαν πολλοί που είδαν την αίθουσα του ξενοδοχείου «Ωκεανίς»
γεμάτη κόσμο, όμως η εξέλιξη δεν ήταν ανάλογη. Ούτε καν προβεβλημένα ή ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα δεν θέλησαν να εκτεθούν στο συνέδριο του κόμματός τους. Όχι απλά δεν θέλησαν να υποβάλλουν υποψηφιότητα αλλά κράτησαν και μεγάλη απόσταση από τη διαδικασία θαρρείς και δεν αφορούσε τους ίδιους αλλά κάποιους άλλους.
Ενδεικτικό του πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση χθες είναι το ότι ενώ οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων έπρεπε να έχουν υποβληθεί μέχρι τις οκτώ η ώρα το απόγευμα, αρκετά αργότερα έψαχναν ανθρώπους να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια. Μόνο περαστικούς από τον δρόμο κάτω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν πήραν για να συμπληρώσουν.
Φυσικά υπό τις συνθήκες αυτές δεν γινόταν καν λόγος για ανακοίνωση ψηφοδελτίων παρ’ όλα αυτά διαρροές υπήρξαν. Οι αντιπρόσωποι από τον νομό Καβάλας θα είναι 34, οι 14 από τον δήμο Καβάλας, 3 από τον δήμο Θάσου, 7 από τον δήμο Νέστου και 10 από τον δήμο Παγγαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με κάθε επιφύλαξη δημοσιεύουμε κάποια από τα ονόματα ατόμων που φέρονται σαν υποψήφιοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Για τον δήμο Θάσου ακούστηκαν τα ονόματα των Γιάννη Νικολούδη, Γιάννη Γλυκερία και Κώστα Κωνσταντινίδη.
Για τον δήμο Νέστου, οι Παναγιώτης Τιάκας, Γιώργος Ουζούνης, Ιορδάνης Χοροζίδης, Γιάννης Κουτσογγέλας, Μπελίτης και Τσομπανίδου.
Για τον δήμο Παγγαίου, Σοφία Πακαταρίδου, Μαρία Τσίλογλου, Βασίλης Δαμιανίδης, Γιώργος Θωμάς, Κρυστάλης Τζιτζιός, Τάκης Ηλιάδης, Νίκος Σκαρτούλης, Κώστας Μελισσόπουλος, Βαγγέλης Κιοσεπαρίδης, Μιχάλης Παπαθανασίου.
Για τον δήμο Καβάλας, Μιχάλης Μαλαμίδης, Σίμος Μαμτσαδέλης, Έλλη Μακέδου, Χάρης Σεϊτανίδης, Νίκος Στράνταλης, Ανέστης Συγκυρίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Παύλος Χαβιαρόπουλος, Σοφία Καλογιάννη, και ίσως Δίνα Ασλανίδου Ευαγγελία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεύρεσης υποψηφίων παρουσιάστηκε στον δήμο Καβάλας, αφού οι θέσεις στους υπόλοιπους δήμους είχαν καλυφθεί. Η ουσία βέβαια είναι ότι όποιος έβαλε υποψηφιότητα είχε σίγουρη εκλογή, αφού οι υποψήφιοι είναι όσες και οι θέσεις των αντιπροσώπων σε κάθε δήμο, με τα στοιχεία που γνωρίζαμε χθες το βράδυ. Πάντως κάποιοι από τους υποψηφίους παρ όλα αυτά χθες βιάστηκαν να στείλουν sms σε συντρόφους τους ζητώντας να τους ψηφίσουν!
Χάρης ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
 evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου