Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Θα καταβληθούν προσπάθειες για τα αιτήματα των αγροτών και ναυτεργατών.Ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό

stoyrnarosamarasΟλοκληρώθηκε περί τις 11 το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,
με την συμμετοχή υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τα αιτήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως θα καταβληθούν προσπάθειες μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια, ενώ σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη.

Πρώτη σύσκεψη

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες για τις αποφάσεις της κυβέρνησης επί των αιτημάτων τους, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στις εθνικές οδούς.

Γύρω στις 4μμ ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικό θέμα τα αιτήματα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις. Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συνάντηση είχε ουσιαστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και τις επόμενες μέρες σε νέα συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.  Το βράδυ, πάντως, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα της οικονομίας. 

 http://www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου