Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με κομματικές καταδίκες και “χωροφυλακίστικες μπούφλες”



Σε όλη (σχεδόν) την Ευρώπη βίωσαν κατά τις περασμένες δεκαετίες φαινόμενα τρομοκρατίας από άλλοτε άλλου τύπου εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Πουθενά όμως δεν αρκέστηκαν στην αντιμετώπιση αυτής της ένοπλης, αναίτιας και άκρως επικίνδυνης για την κοινωνική ειρήνη βίας, με κομματικές δηλώσεις καταδίκης και συμβατικές αστυνομικές πρακτικές ακόμη και αν αυτές περιλαμβάνουν και «ειδική περιποίηση» μετά την σύλληψη των ενόχων.
Δυστυχώς, οι συμβατικές αστυνομικές και δικαστικές απαντήσεις που διαθέτει στο οπλοστάσιό της η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας είναι ανεπαρκείς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την εμπειρία χωρών που βίωσαν το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν.
Η οριστική εκρίζωση αυτού του καρκινώματος θα γίνει κατορθωτή μονάχα με πολιτικές λύσεις. Οι
λύσεις αυτές είναι συγκεκριμένες και έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία και στην Γερμανία και στην Ιταλία και αλλού. Αυτό προϋποθέτει καθολική συναίνεση τόσο από το σύνολο του πολιτικού κόσμου όσο και από την κοινωνία.
Η συναίνεση της κοινωνίας είναι, θεωρώ, δεδομένη σε σημαντικό βαθμό. Μένει λοιπόν να μετουσιωθούν οι φραστικές καταδίκες εκ μέρους των κομμάτων σε συγκεκριμένες, σκληρές και συμφωνημένες πολιτικές αποφάσεις, που θα λύσουν τα χέρια των διωκτικών και δικαστικών αρχών και θα δώσουν στους επίδοξους διαδόχους και συνεχιστές του «σπορ» την αίσθηση πως τα παιχνίδια με τις αστυνομικές φάπες,  τις κυριλέ επώνυμες δίκες και τις «ελαφρολαϊκές» καταδίκες  έχουν τελειώσει.
Πιστεύω πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τάχιστα προς αυτή την κατεύθυνση, θέτοντας όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου μπροστά στις ευθύνες τους. Έτσι, θα φανεί ποιοι ακριβώς είναι έτοιμοι να καταδικάσουν έμπρακτα την τρομοκρατία και ποιοι κρύβονται πίσω από γλυκανάλατες και επαμφοτερίζουσες δηλώσεις καταδίκης. Με αυτό τον τρόπο, ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να εκτιμήσει επακριβώς την θέση του κάθε πολιτικού σχηματισμού απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα! Η εποχή της φάπας, της μπουνιάς και της καρπαζιάς πρέπει να φτάσει στο τέρμα της όταν έχουμε να κάνουμε με σκληρούς και αδίστακτους τρομοκράτες που απειλούν  την ζωή αθώων πολιτών.
Akenaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου