Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση για τις βόμβες της καθημερινότητας

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν αρχίσει να είναι φανερά. Και δεν είναι μόνο η έξαρση της τρομοκρατίας και ο φόβος για κλιμάκωση του αντάρτικου πόλης, ειδικά μετά από όσα έγιναν στην Κοζάνη, είναι και τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κατάστασης.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε πολύ κόσμο στο Μαξίμου. Εκτός από την πρωινή σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο έγινε στις 7 και κράτησε πάνω από 4 ώρες με Στουρνάρα, Βρούτση, Χατζηδάκη κ.λπ.
Αν και δεν έγιναν πολλές δηλώσεις, αυτά που είπε ο κ. Στουρνάρας έξω από το Μαξίμου για τα όσα συζητήθηκαν, είναι ενδεικτικά της «φωτιάς» που έχει πάρει η κυβέρνηση. Για όλα τα θέματα της οικονομίας μίλησαν, είπε ο υπουργός, ωστόσο, τα δύο μέτωπα σε λιμάνια και αγροτιά αλλά και η αναταραχή από τους φόρους στα ακίνητα, αποτελούν τα καυτά σημεία της ατζέντας του πρωθυπουργού. Εδώ θα πρέπει να δώσει μεγάλες μάχες τις επόμενες ημέρες προκειμένου να
κερδίσει το στοίχημα. Η χώρα μπορεί να έχει πάρει μια μικρή ανάσα με τις δόσεις, όμως, η μη τήρηση του προγράμματος μπορεί να ξαναφέρει την καταστροφή. Η τρόικα σε λίγες ημέρες καταφτάνει και σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρει μπροστά της μια «μαύρη τρύπα» που μπορεί να ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.
Μπορεί να δει επίσης, τα λιμάνια να έχουν βάλει λουκέτο και τις εθνικές οδούς να είναι κλειστές από τους αγρότες.
Και συνάμα να έχει και το νου της γιατί οι Πυρήνες της Φωτιάς είναι τόσοι πολλοί και διαθέτουν τόσα πολλά Καλάσνικοφ που μοιάζουν με τακτικό στρατό ο οποίος δεν υπολογίζει τίποτε.
Η διάλυση της οικονομίας δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Αν κρατήσουν μέρες οι απεργίες στα λιμάνια και δεν γίνεται καμιά μεταφορά προϊόντων, θα γίνει χαμός αφού κινδυνεύουν με καταστροφή, κυρίως οι παραγωγοί της Κρήτης.
Αν κλείσουν και οι αγρότες τους δρόμους, ειδικά μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής που απλά έγινε για… ενημέρωση κι όχι για αποφάσεις, τότε η βόμβα στην καρδιά της κυβέρνησης θα είναι διπλή.
Υπό το πρίσμα των δυσάρεστων για τη χώρα εξελίξεων και με το γεγονός ότι οι πολίτες δε βλέπουν φως, αντίθετα βλέπουν φόρους, είναι θέμα χρόνου να πάρει φωτιά η κοινωνία και να διαλυθούν τα πάντα.
Με τους τροικανούς να είναι έτοιμοι να μας δώσουν κόκκινη κάρτα.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα λόγια και να βρει εδώ και τώρα λύσεις προτού είναι αργά. Και για τους ναυτικούς και για τους αγρότες. Πρέπει να κλείσουν τα μέτωπα διότι αν είναι ανοικτά και «σκάσει» παράλληλα και η φορολογία στα ακίνητα, τότε το πράγμα δε θα… μαζεύεται με τίποτε και θα επιβεβαιωθεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο.
Η ανησυχία και ο εκνευρισμός της κυβέρνησης είναι διάχυτα σε κάθε εκδήλωση και οι συσκέψεις θα πληθαίνουν προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
Ακόμη βαρύτερο κάνει το κλίμα και η ληστεία των τρομοκρατών στον Βελβεντό. Μπορεί να ήταν επιτυχία της Αστυνομίας να συλλάβει τους 4, αλλά αγνοούνται οι άλλοι 6. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο περίφημος τοξοβόλος του Συντάγματος που σημάδευε με πραγματικό τόξο τη Βουλή, σε κάποια από τις διαδηλώσεις. Μπουμπούκι δηλαδή κι αυτός και οι σύντροφοί του.
Όμως κανείς δεν αποκλείει χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάτι που αν ήταν εντυπωσιακό θα αποσταθεροποιούσε την κυβέρνηση.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, η διαχείριση της καθημερινότητας είναι πλέον το νούμερο ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση. Αν τα καταφέρει θα μακροημερεύσει, αν όχι τότε θα στηθούν κάλπες.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου