Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί ανέχεσαι ακόμη αυτούς τους παράξενους τύπους, κ. Σαμαρά;


Στα "κόκκινο" είναι οι σχέσεις ΝΔ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτη με αφορμή την επιμονή του υπουργού που στηρίζεται από την ΔΗΜΑΡ να περάσει από την Βουλή δύο άρθρα του νομοσχεδίου για το νέο κώδικα περί ναρκωτικών (καμία σχέση, να τονίσουμε, τα δύο άρθρα με την νομοθετική εργασία περί ναρκωτικών) που απλά ... εκχωρούν εθνικές δικαστικές εξουσίες σε ευρωπαϊκά δικαστήρια!

Πρόκειται για τα άρθρα 62 και 83 που υποχρεώνουν τον 'Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Με απλά λόγια τα δύο άρθρα καταργούσαν την εθνική αυτοτέλεια της τρίτης εξουσίας, της δικαστικής και εκχωρούσαν στα διάφορα ευρωδικαστήρια την δυνατότητα να ακυρώνουν και να επιστρέφουν προς επανεξέταση υποθέσεις στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας!

Όλοι καταλαβαίνουμε τι σήμαινε αυτο σε περιπτώσεις που π.χ. ήταν αντίδικο το κράτος ή και ιδιώτες με τους δανειστές!

Εκτός αυτού δινόταν η δυνατότητα «αναψηλάφησης» δικαστικών αποφάσεων μετά από ένσταση των εμπλεκομένων στα ευρωδικαστήρια, όπως π.χ. στην αυτοαποκαλούμενη "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" και άλλες οργανώσεις των εξτρεμιστών και πρακτόρων της μειονότητας της Δ.Θράξης και κατ'αυτό τον τρόπο να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις.

Η ΝΔ είχε εγκαίρως από την Δευτέρα το πρωί ενημερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο, τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν επρόκειτο να κάνει δεκτά τα άρθρα στην Βουλή. Και δεδομένης της κάθετης αντίδρασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά και πολλών ανεξάρτητων βουλευτών, ήταν σαφές ότι τα άρθρα θα καταψηφίζονταν.

Μάλιστα ο ίδιος ο γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος είχε εισηγηθεί την απάλειψη των συγκεκριμένων άρθρων προκειμένου να μην υπάρξει ενδοκυβερνητική σύγκρουση και φανεί ότι βουλευτές της συμπολίτευσης καταψηφίζουν νομοθετήματα υπουργού.

Από το ίδιο το Μαξίμου και από υπεύθυνα χείλη ακούστηκε για το θέμα η φράση "Δεν θα μετατρέψουμε το ανώτατο δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο, σε επαρχιακό ειρηνοδικείο. Ο Άρειος Πάγος θα παραμείνει αυτό που είναι."

Εν τούτοις ο Α.Ρουπακιώτης επέμεινε με αποτέλεσμα χθες ολόκληρη η πτέρυγα της Βουλής από το κέντρο και προς τα δεξιά να απορρίψει τα δύο άρθρα σχηματίζοντας μια πλατιά πατριωτική συμμαχία, όπως είχε σχηματιστεί και στην περίπτωση της τροπολογίας των ιμάμηδων.

Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Αν. Νεράντζης το κόμμα του θα καταψηφίσει τα άρθρα «με τα οποία καθιερώνεται δικαίωμα ασκήσεως αναψηλαφήσεως σε κάποιον που πήγε στο ευρωδικαστήριο και αυτό αποφάσισε ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου δεν τήρησε τους όρους περί δίκαιης δίκης».

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα ανέφερε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μετατρέπουν τα εθνικά μας δικαστήρια σε επαρχιακά δικαστήρια της ευρωπαϊκής ένωσης», ενώ και ο Ηλ. Κασιδιάρης από τον Λαϊκό Σύνδεσμο δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η υποβάθμιση των εθνικών ανώτατων δικαστηρίων και η μετάθεση της δικαστικής εξουσίας της χώρας εκτός Ελλάδος.

Αρθρα που κατά τον υπουργό ενισχύουν το «κράτος δικαίου» (!) αλλά κατά τους βουλευτές της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων «ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκική Ένωση Θράκης και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις».

Εκεί που υπήρξε εξαιρετική δυσθυμία από το Μαξίμου ήταν όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως «Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό Δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;».

Και αυτό θεωρήθηκε "unfair", από το Μαξίμου αφού είχε ενημερωθεί από την προηγουμένη ημέρα ότι επίσημη γραμμή της ΝΔ ήταν "Όχι" στα δύο άρθρα για συγκεκριμένους εθνικούς λόγους.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Α.Ρουπακιώτης παίρνει "κίτρινη" από το Μαξίμου, μετά τις περιπτώσεις της κόντρας που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια για τις αποφυλακίσεις τρομοκρατών και τις νεώτερες δηλώσεις περί "σόκ που υπέστη όταν αντίκρυσε κτυπημένους" τους τρομοκράτες από το Βελβενδό...





defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου